2018. ápr 09.

18.4.8: A szabadság méltósága

írta: vigyazo
18.4.8: A szabadság méltósága

parlament_1.png

2018. április 8-án Magyarország válaszolt. Öt és fél millióan válaszoltunk azoknak, akik rettegő, becsapott, passzív, színes utalványokkal vagy haminc ezüstpénzzel megvehető, demokráciára képtelen birkanépnek tarják a magyarokat.

Tegnap milliók mutatták meg azt, hogy van egy másik Magyarország, mint amit a média által életben tartott politikusok akarnak láttatni a stúdiók karosszékeiből. Van egy másik Magyarország, mint amit a valóság helyett a saját előítéleteiket tényként ismételgető újságírók láttatnak a felületeiken - itthon és külföldön.

Egy napra magunk voltunk magunk. Szabadon, méltósággal, barátságosan, ünneplőbe öltözve, hétköznapi ruhában, futószerelésben, babakocsit tolva, járókerettel, a család aprajával, ősz hajú nagyszülőkkel, első szavazók gördeszkával, fejhallgatós gémerek, beszélgetve, imádkozva, hallgatagon: elmentünk, sorban álltunk, perceket vagy órákat, hogy megmondjuk, mint gondolunk magunkról, nemzetünkről, értékeinkről, világunk dolgairól. Ott álltunk a választóhelyiségek előtt egymás mellett, mögött, előtt és nem a legyőzendő ellenfelet, ilyen vagy amolyan bérenceit, ilyen vagy olyan párt katonáit láttunk egymásban, hanem egy közös nemzet felelős polgárait.

Öt és félmillió ember csendes tollvonása tegnap hangosabb volt a média harsogásánál.

Ezt az érzést fontos, hogy megőrizzük. Mert látjuk, azok, akik rá akarták húzni a fekete csulyát Magyarországra, nem tanulnak és nem felejtenek. Fogcsikorgatva üzenik a stúdióból és küldözgetik a posztjaikban, nesztek, ezt érdemlitek! Külföldi tudósítókhoz szaladgálnak, diktatúráról, orosz/izraeli kampánybefolyásról, szélsőjobb uralomról hazudoznak.

Most itt az idő, hogy bármit is hallunk tőlük, rólunk, felemeljük a fejünket és tisztelettel elmondjuk: Elég volt, hogy önjelölt élcsapat mondja meg, hogy kik vagyunk.

A Parlamentbe 199 képviselő ül majd be, de Magyarországot azok képviselik, akik április 8-án elmondták, milyen országot szeretnének.

Morvay Péter

Szólj hozzá

választás magyarország demokrácia orbán viktor