2018. ápr 11.

Amerikai lap: A magyar emberek választottak, nem a nyugati liberális média

írta: vigyazo
Amerikai lap: A magyar emberek választottak, nem a nyugati liberális média

"A magyaroknak jobb a valóságérzete, mint a Huffington Postnak"

ov.png

A Townhall cikkét Michael Brown keresztény konzervatív publicista jegyzi. Az írásnak - amelyet a 888.hu szemlézett -  a címe: "Magyarország, a Huffington Post, a kereszténység és az iszlám". 

A helyenként kissé ironikus írás azzal kezdődik, hogy amennyiben hinni lehet a liberális Huffington Post cikkének, akkor Magyarország bigott miniszterelnöke egy szélsőjobbos, veszélyes irányba vezeti népét, annak legnagyobb megrökönyödésére.

Ám ha a választási eredményeknek hiszünk, akkor a bátor vezető a magyarok támogatásával ellenáll a politikai korrektség árjának. Azt hiszem, ebben az esetben

a magyaroknak jobb a valóságérzete, mint a Huffington Postnak

– írja Brown.

A vasárnapi választás döntő győzelmet hozott Orbán Viktor miniszterelnöknek és pártjának, a Fidesznek. Ez egy győzelem a magyar származású milliárdos, Soros György felett is, aki nyíltan támogatta a balliberális és globalista jelölteket. Brown fel is idézi a Breitbart amerikai kiadásának címlapját, amelyen az volt olvasható: "Csapás Brüsszelnek: földcsuszamlásszerű győzelmet aratott és harmadik ciklusát kezdheti meg az antiglobalista, Soros-ellenes Orbán Magyarországon".

bloodynose.png

Michael Brown jól ismeri Magyarországot, többször tartott előadást Hit Gyülekezetében, amely - mint a 888.hu cikke megjegyzi - komoly amerikai kapcsolatokkal rendelkezik.

A publicista Németh Sándort kérdezte a magyarországi eseményekről.

A vezető lelkész elmondta, hogy Soros György megpróbált beavatkozni a választásokba a liberális-globalista pártok oldalán, anyagi támogatást és aktivistákat ígérve nekik. A céljuk az volt, hogy megdöntsék a kormányzó pártot és a miniszterelnököt, aki védelmezi a keresztény kultúrát és a templomainkat, nemzeti szuverenitásunkat és tradicionális értékeinket – mondta.

Mindennek fényében meglepetés, hogy a Huffington Post másként tekint a választásokra?

– teszi fel a költői kérdést Brown.

Ezután az újságíró számos, hazánkat kritizáló, kormánygyalázó cikket említ meg, többek között a Washington Post egyik 2015-ös írását, amiben az egyik liberális publicista az ellen emeli fel a hangját, hogy Magyarország nem akar szír migránsokat befogadni. A publicista ennek kapcsán idéz Orbán Viktortól.

Jogunk van eldönteni, hogy akarunk-e nagyszámú muszlim közösséget az országunkban

– idézi a miniszterelnököt, aki még arról is beszélt: nem akarja, hogy más kényszerítse ránk, hogyan éljünk.

"Azt se felejtsük el, hogy akik ide jönnek, azok más vallásúak és egy másfajta kulturális közegben nőttek fel. Ők nem keresztények, hanem többnyire muszlimok. Ez azért fontos, mert Európa és az európai kultúra keresztény gyökerekkel rendelkezik" – idézte Brown a miniszterelnök szavait cikkében. Az elmondottak alátámasztására egy példát is felhozott: vajon hogyan viselné Szaúd-Arábia, ha hirtelen keresztény bevándorlók tízezrei jelennének meg a határain, akik nemcsak juttatásokat, szociális ellátást követelnének, de integrálódni sem szeretnének? Nincs joguk elutasítani ezeknek a menekülteknek a befogadását? Ha azt vesszük alapul, hogy Angliában és Walesben a Mohamed lett ismét a legnépszerűbb név az újszülött fiúk között, akkor érthetőek Orbán aggodalmai" – olvasható a cikkben.

A publicista felidézte azt is, hogy a 2008-as gazdasági válság után Orbán kormányzása alaposan összekapta az országot, amely kiheverte a krízist.

Ezt ismét szembeállította a Huffington Post egyik cikkével, ahol

természetesen előkerül minden szokásos panel, az antiszemitizmustól a diktatúráig.

Brown kiemeli, hogy a liberális lap cikkében még Soros György is áldozat lett, akit óriásplakátokon támadtak.

dr_brown.png

Michael L. Brown amerikai publicista, rádiós műsorvezető

Brown a cikke végén megkérdezte ismét Németh Sándort, aki elmondta, hogy

egy erős felhatalmazás esetén a kormány sikerrel fogja felvenni a harcot Európa iszlamizálása és a kereszténygyűlölet ellen, valamint fellép az anticionizmus és az antiszemitizmus ellen.

A szerző szerint azért is ellenszenves Orbán Viktor személye a nyugati liberális média számára, mert többször is pozitív hangnemben nyilatkozott Donald Trumpról.

Magyarország szerencséjére a magyarok dönthettek a saját sorsukról és nem a liberális nyugati média. Vasárnap világos döntést hoztak" - – írja a Townhall publicistája.

(888.hu)

Szólj hozzá

huffington post Orbán Viktor Hit Gyülekezete Németh Sándor liberális média michael l brown