2015. ápr 13.

Esély az életre: Visszafordítható lehet az abortusz

írta: vigyazo
Esély az életre: Visszafordítható lehet az abortusz

Így lehet semlegesíteni a magzatgyilkos tablettát

theremaybehope2.jpg

Egy észak-karolinai orvos találmányának köszönhetően több mint 80 nő, akik az abortusztabletta bevétele mellett döntöttek, kaptak egy második esélyt arra, hogy megtarthassák leendő gyermeküket.

Andrea ápolónőnek tanult, amikor kiderült, hogy terhes. Nagy nehezen arra a döntésre jutott barátjával együtt, hogy elveteti a gyermeket. Bizonytalanul érkezett az abortusz klinikára, és a tabletta lenyelése után azonnal megbánta döntését. „Kirohantam és próbáltam visszaöklendezni, de semmi sem jött ki” – mondta. A kisbaba megmentése érdekében felhívott több szülészorvost, valamint a helyi sürgősségi ügyeletet is felkereste, azonban mindenhol ugyanazt a választ kapta: már nincs visszaút, be kell vennie a második tablettát is. Nem sokkal ezután Andreáék rátaláltak az abortusz visszafordítását célzó forróvonalra (melynek facebook oldala itt található), és kapcsolatba léptek egy helyi orvossal, aki azonnal megkezdte a visszafordító folyamatot.

Ennek lényege, hogy a női szervezetet elárasztják progeszteronnal, a női terhességi hormonnal, ami blokkolja az RU-486 nevű abortusz tabletta halálos hatóanyagát. „Olyan hormonról van szó, amelyet a női szervezet egyébként is termel, és ezt egészítjük ki” – mondta a módszer feltalálója, dr. Matt Harrison. Az RU-486 ugyanis meggátolja a progeszteron termelődését, ami a megfogant embrió táplálásához szükséges.

Matt Harrison orvos 9 éve dolgozta ki az eljárást, miután egy páciense az első abortusztabletta bevétele után így szólt hozzá:

Bármit megtennék, hogy megmentsem a kisbabámat

abortionpillreversal.png

Harrison doktor felfedezése azt a kétnapos átfutási időt használja ki, ami az első és a második tabletta bevétele között telik el. A visszafordítási folyamatot az első bevétele után két napon belül meg kell kezdeni, még a második tabletta előtt. Ez a módszer eddig 87 anyának segített egészséges gyermeket szülni, további 74 kismama pedig jelenleg is várandós. Sajnos az esetek 40%-ában nem jár sikerrel az abortusz visszafordítása. Eddig az összes kismama, aki sikeresen átesett a folyamaton, egészséges babát hozott a világra.

Andrea megszülte gyermekét, akinek a Gabriel nevet adták, és ma boldog családként élnek. Az abortusztabletta visszafordításának weboldalán további sikertörténetek is olvashatóak.

Blogunkon korábban beszámoltunk az Európai Parlamentben zajló abortuszvitáról, és az élet védelmében indított civil kezdeményezésről, itt és itt

Összegyűjtöttük továbbá, mely hírességek tiltakoztak az abortusz ellen, és bemutattuk egy koraszülött kisbaba, Baby Walter megindító történetét. Ezeken a fotókon pedig látható, hogyan szenvednek a dohányzó kismamák babái a méhen belül.

(írta: siera, forrás: ATV/700 Klub)

Szólj hozzá

család abortusz kvantum