2015. okt 23.

Mi a Nógrádi-ügy: leleplezés vagy karaktergyilkosság? Szavazzon!

írta: vigyazo
Mi a Nógrádi-ügy: leleplezés vagy karaktergyilkosság? Szavazzon!

Így látják olvasóink a biztonságpolitikus körüli médiavihart

nogradi.jpgMegmozgatta olvasóinkat a Nógrádi-ügyről írt véleménycikkünk: egy nap alatt közel 50 ezren olvasták és több százan kommentelték a bejegyzést. Nem kímélték a címszereplőt: "a biztonságpolitika Ciccolinája", és blogunkat sem: "összeesküvés-elmélet kormánymegrendelésre". Mások védelmükbe vették Nógrádi Györgyöt: "egyetlen értékmérője a szereplései". Következik egy válogatás a kommentekből, az összes hozzászólás eredeti cikkünk végén olvasható, itt. A poszt végén Ön is szavazhat, mit gondol a Nógrádi-ügyről?  

deneskata: Ok. Kivégezték. Ettől függetlenül: hazudott. Vagy nem? Ha pedig így van, akkor teljesen mindegy, ki leplezte le és hogyan. Ez a médiatámadás akkor lenne igazán csúnya, ha alaptalan lenne. De nem az. Akkor meg?

pamut: A poszt logikája szerint aki kimondja az igazat az karaktergyilkos :DDDD

werno: Nekem tudományos szocializmust tanított a BME-n 198....-ban :)

rozsdamentes acél: A fazon ránézésre egy kókler, ezt már az index cikk előtt is lehetett látni. Jókat mond, de sok kocsmában találni ilyeneket, de attól ők még nem hazudnak maguknak tudományos munkásságot. A sorosozást meg hagyjuk már, nem tudom mi lesz a magyar jobboldallal, ha egyszer meghal Soros. Keresni kell majd egy új főgonoszt.

ulloiut: Biztos véletlenül lemaradt ebből a bejegyzésből az a rész, ahol a szerző tételesen cáfolta Dezső András állításait. Így viszont egy picit gyér a bejegyzés, mert csak annyi van benne, hogy a csúnya balliberálisok bántsák a Gyuri bát, de Nógrádihoz hasonlóan nem nagyon érzi a szerző szükségességét annak, hogy a tényekkel foglalkozzon. Lényeg a lényeg, és a tények csak elfedik a lényeget. Dezső András cikke elég sok tényállítást sorolt fel Nógrádi kapcsán, pl. hogy önéletrajza szerint egy olyan komoly külföldi intézménnyel van munkakapcsolatban, amelyikben nem is hallottak Nógrádi Györgyről (ezt normál embereknél hazugságnak hívják, de ez a kifejezés értelmezhetetlen a kormánypropagandisták esetében), és amivel valóban "munka" kapcsolatban van, az pedig komolytalan, oktatási tevékenységet nem is folytató intézmény. Valószínűleg tényleg nem lesz Nógrádi-ügy, mert jó eséllyel semmi konkrétummal nem fognak előállni azok, akik szerint Dezső cikke rágalmazás.

feher.b: Miért kizárólag az számít, hogy mennyit idéznek valakitől? Ez azért mégsem a részecskefizika, vagy tévednék? A média önkényessége egyébként akkor is kontraproduktív, ha netán igazuk lenne, utóbbit nem tudom eldönteni.

A megvalósult amerikai ólom: "Nógrádi György, a biztonságpolitika Öveges-professzora" Nem nagy kedvencem a HVG, de ez a cím találó volt a részükről. Vajon ki foglalkozott azzal annak idején, hogy Öveges József nevét hány külföldi intézmény ismeri? Hányan idéztek tőle? Meg ilyesmi. Egy országhoz hozta közelebb a fizikát a személyiségével, egyedi előadásmódjával. Persze voltak nála jóval nagyobb koponyák itthon akkoriban: Jánossy Lajos, Gombás Pál, Marx György.. Mégse bántotta senki az öreget a népszerűsége miatt.

czjanos: Schmittet és Nógrádit egy napon, ez azért nagy sértés Nógrádira nézve!

tjunior: Gondolom a balos média pisztolyt tartott a halántékához, hogy össze-vissza hazudozzon az önéletrajzában.

Hell-Ász: Ha egy szélhámosság lelepleződik, az lényegtelen melyik oldalról történik. Nem kell zsigerből sorosozni.

alfacharlybravo: Eddig azt hittem, hogy a hülyeség és okosság az valami személyes tulajdonság, itt kellett megtudnom, hogy ez politikai beállítottságtól függ, a hülyék a jobboldalon a zsenik a baloldalon koncentrálódnak. Nem tudom, de nekem zavarosnak tűnt az elmélkedése az előadói stílusa is elég furcsa, de ha nem csalás a diplomája és tényleg tanít a Corvinuson akkor kapja be a ballib média.

Toadwart66: Nógrádi dörzsölt egy fickó. Felesleges aggódni érte. Majd ügyesen felhasználja valamire. Amúgy most ő mi? Jobboldali, liberális, konzervatív, baloldali, anarchista?

A teremőr: Már csak arra lennék kíváncsi, hogy hol volt elvtárs annak idején? I/1 és III/3 között széles volt a skála. Egyébként meg olyan mint egy ügyes dzsigoló, mindig tudja mit kell mondani a kiszemelt nőnek, hogy az kinyissa a bukszáját.

Orbán a magyar nép ópiuma: Egy ex-MSZMP-s kommunista káder, aki a Fidesz szekerét tolja. Miért is nem lepédöm meg?

Darinka11: A Klubrádióból Bolgár György megkereste, de nem kívánt nyilatkozni. Érdekes, eddig mást sem csinált, mint orrba-szájba nyilatkozott mindenhol.

számok embere: Megnéztem az Országos Doktori Tanács oldalán: 1949-ben született, 1997-ben szerzett doktori címet, 23 tudományos közleménye van összesen, amibe egy könyvhöz írt előszót is beleszámolt, összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma: 0. Médiaszereplőként viszont van olyan régen a pályán, mint Cicciolina, és ugyanolyan sikeres.

Tóth Ágas: Látok matematikai esélyt arra, hogy több évtized után pont a napokban érett meg ezekben a médiumokban a vágy, hogy egymástól függetlenül leleplezzék Nógrádit. :DD

HaCS: Mekkora szerencse, hogy ez az ország így fejlődik külpolitikai, biztonságpolitikai témakörben. Úgy látom pár nap alatt itt olyanok is szakértővé váltak a tudományág sajátosságaiban, akik előtte a Brzezinskit egy italnak hitték.

helyhej: Nógrádi egyetlen értékmérője a szereplései. Valakik nagyon irigyek rá. Érdekes módon nem az általa elmondott dolgokat vitatják, pedig az a lényeg. Nyilván ő is tévedhet, de még mindig az ő véleménye áll legközelebb a valósághoz.

dukeedud: A Nógrádi önéletrajzának ismerete nélkül, pusztán a viselkedése, beszéde, testbeszéde alapján, eddig is lehetett tudni, hogy amit mond, az nem mindig fedi a valóságot. De függetlenül attól, hogy időnként mellébeszél, csúsztat, nagyot mond, és így persze a múltja sem stimmel, ettől meg lehet jó szakember, aki okosan értelmesen összerakja dolgokat. Es ÖSZTÖNÖSEN kepés a megfelelő következtetést levonni. Vagyis a pszichológiai állapota ellenére, nem biztos, hogy nemzetközi ügyekben nem érdemes meghallgatni a véleményét, mert szerintem jók a megérzései.

álompolgár: Kedvelem N. GY-t. Az a fajta előadó akire órákon keresztül figyel az ember. Nem mond zöldeket. Mondanivalóját logikusan egymásra építve adja elő, szerintem jó képességű ember. Felkészült és tájékozott. Ő maga sem tagadja a történeteiben, néha hajmeresztő dolgokat vitt véghez. Ez volt ? az volt ? és ? most ez. Kicsit a kormány mellett beszél? Nem ő az egyetlen. A lényeg: nem az általa elmondottakat cáfolják hanem a személyét. Hogy egyetemi tanárnak képzeli magát, és? A rátermettsége megvan hozzá.

most mi lesz: A kis kopasz, ha mást nem is tud, de előadni és elhitetni, hogy tud azt, a nagy tömeggel igen és itt ez számít és nem az impakt faktor:-D Szóval, elő kellene állni valakivel, akkor ennyire el tudja magát adni és még - az index szerint is tud - csak, hogy ez nehéz lesz, mert nem szakértőknek kell majd csicseregnie, amire bizony nem minden szaktekintély képes vagy egyáltalán hajlandó!

tiller foch: Nógrádi ne állítson magáról olyan végzettségeket, pozíciókat, tudományos végzettségeket, amik nem igazak. Amit a migránsválsággal kapcsolatban mondott, az nagyjából a valóság, szerintem azzal, hogy nem migránspátyolgató, máris kivívta a ballib oldal gyűlöletét, kiadták rá a kilövési engedélyt. Ha ehhez ő maga szállítja a muníciót, akkor elég hülye. Ne kamuzzon PhD-t, ne kamuzzon egyetemi tudományos karriert, nincs rá szüksége, attól, hogy ezekkel nem rendelkezik, meg szakértőnek számíthat.

saliko: Cáfolni kellene Dezső állításait - persze egy összeesküvéselmélet (különösen kormánymegrendelésre) sokkal jobban hangzik :)

számok embere: "Az indexes fiuk nagyon tudatosan összemossak a tudományos kutató, egyetemi karriert, PhD-t hajszoló arcokat es a szakértőket, sima egyetemi oktatókat." Nem erről van szó, hanem a szimpla hazugságairól. Legalábbis nekem ez bántja a csőrömet, és rohadtul nem érdekel, hogy miért most buktatták le.

nu pagagyi: Akkor lenne karaktergyilkosságról szó, ha hazugságokat állítanának Nógrádiról, vagy vele kapcsolatos tényeket hamis színben tüntetnének fel. A jelenlegi helyzet más. Nógrádit saját állításaival szembesítették (svéd és osztrák egyetemi funkciói), amiről kiderült, hogy semmi sem igaz belőle és ezt nem cáfolta. Kiderült, hogy egy csaló.

chrisred: Olyan, mint a többi magyar celeb: arc vastag bőrrel, gátlástalanság, alatta meg a nagy semmi. Csak ő politikai propagandát ad el, nem biocuccokat.

le orme 2: Nógrádi nem végez tudományos kutató munkát, de az átlagembernél nagyobb ismerete felkészültsége van azokról a biztonságpolitikai témákról, amikről megkérdezi a média. Egy médiaszemélyiség, hasonlóan mondjuk Csányi Vilmoshoz vagy Barabási-Albert Lászlóhoz, vagy Paul Krugmanhoz, Richard Dawkinshoz, Carl Saganhez (jó, ő már halott) akik mindannyian erőszakosan nyomatják magukat a médiában.

Eredeti posztunkra reagál a Mentális Deficit blog, Higgadtan, korrekten Nógrádi György bukásáról című cikkük itt olvasható.

Szólj hozzá

Nógrádi György szerintunk