2015. aug 06.

A megbocsátás dala: így üzennek a bátor kurd kislányok az Iszlám Államnak

írta: mbrave
A megbocsátás dala: így üzennek a bátor kurd kislányok az Iszlám Államnak

Nem menekülnek Európába, mert bíznak abban, hogy visszajutnak otthonukba

myriam.jpg

A CBN televízió helyszíni riportot készített az iraki Erbilben, abban a menekülttáborban, ahol az otthonukból elűzött kurd keresztények is élnek. Megszólaltatták azt a 10 éves kislányt, Miriámot, akinek a megbocsátásról szóló dala bejárta a világot. Az életveszély és a drámai körülmények ellenére a kurd keresztények nem menekülnek Európa felé, hanem bíznak abban, hogy Isten visszavezeti őket otthonukba.

Amikor az Iszlám Állam úgy döntött, hogy kiűzi otthonaikból a kurdisztáni Karakosban élő keresztényeket, biztos nem gondoltak arra, hogy ezzel az egész világ figyelmét felhívják áldozataikra! Ezúttal ugyanís nem ők publikáltak egy videót, hanem a Sat 7 televízió riportere, akinek egy alig tízéves menekült iraki kislánnyal készített interjúja vírusszerűen terjed az interneten a #PrayForMyriam hashtagen keresztül. A menekültek dala és üzenete drámai módon mutatja be a megbocsátás erejét.

Az erbili menekülttábor Kurdisztánban található (ide tervezik egyébként küldeni a magyar különítményt is, ha megszavazza a parlament), Karakos villámgyors elfoglalása után több tízezer keresztény számára szerveztek meg itt ideiglenes táborokat tavaly augusztusban. Miriám családjának is mindent hátrahagyva kellett menekülni a biztos halál elől. A körülmények nyomorúságosak, az iraki és a kurd kormányzat nem bírja eltartani az egyre növekvő számú menekültet, akik lényegében egyedül az Egyesült Államok és keresztény szervezetek adományaiból élnek hónapok óta. Essam Nagy, a Sat 7 arab nyelvű keresztény műholdas televízió riportere két hete kereste föl a tábort és készítette el ezt a csodás interjút.

“Sokszor sírok az otthonom után, de nem haragszom ezért Istenre. Hálás vagyok neki, mert ha szenvednünk is kell, de Ő megvéd minket” mondja Miriám mosolyogva a kamerába, és hozzáteszi, hogy a terroristák felé sem érez gyűlöletet, megbocsát nekik azért, amit tettek

“Isten szeret minket, és nem engedi, hogy a ISIS megöljön bennünket” nyilatkozta a kislány magabiztosan, és arra a kérdésre, hogy ha Isten mindenkit szeret, akkor vajon a terroristákat is szereti-e, egy kis gondolkodás után így válaszolt: “Szereti őket, de a Sátánt már nem.”

Nem akarom őket bántani, csak arra kérem Istent, hogy bocsásson meg nekik. Én is megbocsátok. Persze szomorú vagyok, hogy elüldöztek. Nem akarom, hogy meghaljanak, miért kéne meghalniuk? Csak nem értem, mi szükség volt erre?

mondja őszintén a riporter visszatérő kérdéseire, hogy képes-e megbocsátani, vagy akarja-e, hogy meghaljanak az ellenségeik. 

140910-mosul-0910-3-1200_a3479bf1d46adb29ffb0f6a4956c45ff.jpg

Az Iszlám Állam egyik fő célja, hogy szisztematikusan kiirtsa vagy elüldözze a területén élő keresztényeket. Házaikat megjelölik és rendszeresen pogromszerűen csoportosan végzik ki őket. Ennek fényében nem meglepő, hogy döbbenetesen, már-már szürreálisnak hatnak Miriám szavai.  

"Nagyon sokat tanultam tőled" mondja a meghatódott riporter, és biztatja a lányt, hogy Jézus sosem hagyja el.

“Igen, Ő sosem hagy el, ha igazán hiszel benne, Ő sosem hagy el” válaszolja egy szemernyi kétség nélkül a hangjában. Miriám az interjú végén még elénekel egy népszerű arab dalt arról, hogy milyen örömteli volt az a nap, amikor megismerte Jézust!

Szólj hozzá

hit megbocsátás Írás Irak ISIS Iszlám Állam kereszények érték/ítélet