2015. már 16.

A modern alkímia és az emberiség jövője

írta: vigyazo
A modern alkímia és az emberiség jövője

Dokumentumfilm, első rész (magyar változat)

ageofdeceit2.jpg

Ez a 2014-ben készült dokumentumfilm a különböző vallási hiedelmek és ősi misztériumok mentén értelmezi újra az emberiség múltját és jövőjét. Először magyarul!

Az emberiség történelme során számos magyarázatot próbált adni a teremtés történetére.  Igyekezett a saját tudására támaszkodva racionális módon, egzakt válaszokat felsorakoztatni. Az anyagi, látható világ létrejöttére a materialista felfogásokon túl, született számos spirituális elmélet is, amelyek gyakran az okkultizmusból táplálkoztak, mint például az alkímia, a hermetikus hagyományok, a kabbala, vagy az olyan titkos társaságok, mint a rózsakeresztesek, a szabadkőművesek és az illuminátusok.

„A legtöbb teremtéstörténet közös eleme a mennyei és a földi egyesítése egy adott időben, ami a példa nélküli káosz és változás korában történik. 

A ’menny és a föld házasságából’ születtek az istenek legendái, akik alászálltak a mennyből

– állítja David Flynn író.

Mi is az alkímia

„Eredete messzire nyúlik a történelemben. Az alkimisták számára az alkímia a fémek átalakítását, átváltoztatását jelentette, de tágabb értelemben ez az átalakítás különböző szinteken történik, nemcsak fizikai, hanem mentális és szellemi szinten is. Szerintük az alkímia gyakorlatilag mennyei mezőgazdaság. Ennek lényege, hogy a természetben minden él és változik, a fejlődés folyamatán megy át. Az alkímia az ősi Egyiptomból indult, 10-12 ezer évvel ezelőtt. Az ősi legendák szerint ez már akkor is egy isteni eredetű tudás volt.” – mondja Robert Allen Bartlett alkimista.

Az alkimisták úgy vélik, hogy Isten tanította meg Ádámnak, később, hogy Mózes, Ábrahám, vagy a bukott angyalok tanították ezt nőknek, szexuális kegyekért cserébe. Ma is vannak nők, akik arról számolnak be, hogy elragadták őket polipszerű meg macskafejű lények. Ezek a lényeg több alkalommal is szexuális kapcsolatot létesítettek nőkkel. Erről ad betekintést Stephanie a filmben. A nő azt állítja, ezek a lények segítenek neki eligazodni az életben. 

Az alkímia titkos tudományként működött, amit az ősi Egyiptomból örökítettek tovább generációról generációra papok titoktartási eskü terhe alatt. Eredetét titok övezi, mint magát a gyakorlatát is, a hatása azonban rendkívül fontos az emberi civilizáció szempontjából. A filozofikus materializmus megjelenéséig ez volt a tudományos világnézet legfőbb eleme, sőt ez volt minden tudományos és technológiai kutatás alapja is. Az emberiség technológiai újításainak java a hermetika filozófiai hagyományán keresztül érkezett.

Vannak olyan hírességek napjainkban is, akik az alkímia, az okkultizmus valamelyik szárnyához tartoznak, mint például Demi Moore, akinek kabbalista esküvője volt. Vagy ott van Madonna, aki szintén híve a zsidó miszticizmusnak. 

Valami olyasmivel van kapcsolatom, ami régebbi, mint a vallások 

– vallja Madonna a kabbalába vetett hitéről.

 Visszatérve az ősi Egyiptomból származó ezoterikus misztériumvallásokhoz: a legtöbb szerző úgy gondolja, hogy az alkímia egy Thot nevű istenségtől ered, aki Hermész Triszmegisztosz néven ismert. Az istenségkultuszokban jelenlevő, lappangó okkult erők Thotot tekintették forrásuknak. Ebből kifolyólag, mint az értelem megtestesítője, ő lett a tudás, a nyelvek és tudományok ura. Az Aranyhajnal Hermetikus Rendjétől, azaz hermetikától származó „tudomány” nagyon sok ismert emberre volt komoly hatással, mint például: Pitagórasz, Platón, Arisztotelész, Galileo, Kepler, Da Vinci és Isaac Newton.

4515_original.jpg

 Arkhónok tudása

Énok könyve az i.e 200 és i.sz. 200 között született ókori apokaliptikus irodalom része, amely említést tesz bizonyos Arkhónokról. Kik ezek az Arkhónok? Bizonyos emberek máshonnan szereztek információt és tudást arra, hogy miként építsenek hatalmas épületeket. Ezt a tudást az Arkhónoktól szerezték. A szó görögül vezetőt jelent. Énok könyve említést tesz 200 Virrasztóról, akik a Hermon hegyére érkeztek, közülük húsznak a nevét is megemlít, ők a könyv szerint a 200 arkónjai (200 vezetői). A könyv egyértelműen elmondja, hogy ezek az angyalok nagyon sok mindenre megtanították az embereket. Például hogyan bányásszák ki a fémeket és miként készítsenek belőle fegyvereket. Majd ugyan ez a könyv leírja azt, hogy annak az angyalnak, aki erre megtanította az embereket milyen sors vár: „Azázel, számodra nem lesz békesség:

szigorú ítélet lett rendelve ellened, hogy láncokba rakjanak téged: És nem lesz türelem irántad többé, kérelmeid sem hallgattatnak meg a gonoszságok miatt, amelyeket tanítottál, és azon igazságtalanságok és bűnök miatt, melyeket az embereknek megmutattál.” – írja az Énok könyve.

Technikai robbanás

Napjaink jellemzői a technikai eszközök, amelyek arra hívatottak, hogy „egyszerűbbé” tegyék a hétköznapi ember életét. Elhalmoznak bennünket a fejlettebbnél fejlettebb kütyükkel, egyre több találmány és felfedezés kerül napvilágra, amelyek közelebb hozzák számunkra a titkos, távoli és rejtett dolgokat, mint például az univerzum ismeretlen részeit. Vajon honnan és miből származik ez a „tudás”, amelyhez az emberiség hozzájutott?
Az alkímia célja, hogy átszakítsa azt a leplet, ami elválasztja a természetes látható világot a láthatatlantól. Vagyis a fizikait és a szellemvilágot akarja átjárhatóvá tenni. Az alkimisták mondása: 

Ami lent van, az van fent, és ami fent van, az van lent. 

Ha létezik egy határ a föld és a menny között, akkor is kérdéses, hogy mi a megfelelő módja annak, hogy ez átjárhatóvá váljon az ember számára. Egyáltalán van-e legitim út az ember számára?

Nézd meg a filmet és választ kaphatsz a felmerülő kérdésekre! (Folytatjuk)

És bónusznak egy blogtársunk friss cikke a témáról, érdemes elolvasni:

A mágiából lett a tudomány? 

(írta: filo)

 

Szólj hozzá

angyalok kvantum alkímia okkultizmus Biblia Egyiptom