2015. ápr 24.

Szemészorvos is indul a Fehér Házért

írta: vigyazo
Szemészorvos is indul a Fehér Házért

Rand Paul apja is elnökjelöltnek pályázott 2012-ben

Nem csak a Clinton és a Bush-család számít politikus-dinasztiának az Egyesült Államokban. Ilyen például a Paul-család, ahol az apa, Ron Paul után most fia, Rand Paul szenátor kísérli meg elnyerni a republikánus elnökjelöltséget. A politikus mellett jelenleg két másik republikánus, Ted Cruz és Mario Rubio jelentette be hivatalosan az indulását, míg demokrata oldalon egyedül Hillary Clinton pályázik a Fehér Házra, bár kihívója még neki is akadhat. 

Rand Paul a jelenlegi kormányt élesen bírálva maga mellé kívánja állítani a fiatalokat – a házkutatásra, lefoglalásokra vonatkozó szabályok enyhítésével -, illetve az afroamerikai szavazókat is az ellenük irányuló diszkriminatív intézkedések elleni fellépéssel.

Ezek a célok megjelennek más jelöltek programjaiban is, újdonság viszont, hogy Paul már évek óta tárgyalásokat folytat az evangéliumi keresztény vezetőkkel, egyetértve velük abban, hogy az országban vallási megújulásra van szükség. Felesége, Kelley lassan megbarátkozik a gondolattal, hogy férje beszállt a legmagasabb szintű politikai csatározásokba, de tisztában van azzal, hogy nagyon kemény harc előtt állnak. Mindebben természetesen szilárdan kiáll férje mellett.

Paul politikai üzenetének hiányosságaként róják fel, hogy a külpolitikára vonatkozóan elgondolásai "nem eléggé kidolgozottak" és nem kívánja az Egyesült Államok katonai jelenlétét erősíteni a világ többi részén.

Paul a Duke Egyetem orvosi karán végzett és 18 évig dolgozott szemészként. Washingtonba nem megélhetési politikusként érkezett, hanem elmondása szerint olyan emberként, aki változtatni szeretne a dolgokon. Feleségével, Kelleyvel 24 éve házasodtak össze, három fiuk van. Rendszeresen vesznek részt jótékonysági munkákban, dr. Paul évtizedek óta végez pro-bono műtéteket saját államában olyan felnőttek részére, akik ezt nem tudnák kifizetni és lát el rászoruló gyermekeket a világ minden részéről.

 

Ez pedig az oldala http://www.randpaul.com/

Szólj hozzá

elnökválasztás hatalom republikánusok Egyesült Államok Rand Paul 700 klub