2015. máj 08.

"Kill All Passwords": Ehető jelszavakat fejleszt a PayPal

írta: vigyazo
"Kill All Passwords": Ehető jelszavakat fejleszt a PayPal

Az ujjlenyomat és a vénaszkenner már a múlt

password-header-970x0.jpg

A PayPal egy „Kill All Passwords” című prezentációban számolt be olyan új, a vásárlást biztonságosabbá tevő módszerekről, amelyek biometrikus azonosításon alapszanak. A vénaszkenner már nem annyira új dolog - a Fradi szurkolók számára legalábbis biztosan nem -, de Jonathan LeBlanc fejlesztési igazgató bejelentése szerint terveik között szerepel további fejlett, azonosításra képes eszközök bevezetése is.

A hírek szerint ezek közé tartozhatnak a lenyelhető azonosító eszközök, vagy az emberi testbe ültethető implantátumok is. LeBlanc korábbi nyilatkozatában olyan, bőr alá ültetett szilikon chipek ötletét is felvetette, amelyek valamennyi, a személyazonosításhoz szükséges adatot tartalmaznak. Véleménye szerint az emberek a korábbi „régimódi”, a test külső részét felhasználó módszerekről – mint például az ujjlenyomat -, olyan belső funkciók felhasználásához fognak folyamodni, mint a szívdobbanás, vagy a vénaszkennerek, ahol beültetett vagy lenyelt eszközök lehetővé fogják tenni a „természetes személyazonosítást”.

kill-all-passwords-25-1024_1.jpg

Ezek a belső eszközök – amelyek akár agyimplantátumok is lehetnek - a felhasználókat is tudatosabbá teszik a saját biztonságukkal kapcsolatban.

A prezentáció részleteinek nyilvánosságra hozatala óta eltelt időben LeBlanc cáfolta, hogy pont ilyeneken dolgoznának, de elmondása szerint a technológiai fejlődés hozzá fog járulni ahhoz, hogy a biztonságos azonosításra a mai, lassanként elavultnak számító és könnyen feltörhető jelszavas rendszereknél kifinomultabb módszereket alkalmazzanak.

Az elsők vagyunk, akik a Samsunggal együtt lehetővé tettük az ujjlenyomat azonosítással történő fizetési módszert

- mondta LeBlanc, aki szerint az új, PayPal által generált innovációk, mint például az érintéses fizetések könnyebbé tehetik a folyamatot és hozzájárulhatnak az online fizetések körüli bizonytalanságok felszámolásához, még több felhasználót megnyerve ezzel.

A Google így, a Facebook pedig így próbál többet megtudni rólunk a legújabb technológiák felhasználásával.

(írta: space) 

Szólj hozzá

jelszó paypal kvantum Google