2015. máj 15.

Ez már barátság!

írta: vigyazo
Ez már barátság!

3 éve a hátán viszi iskolába társát egy kínai gimnazista

studentpiggybackclassmate1.jpg

Xie Xu, egy 18 éves kínai gimnázium tanulója már három éve a hátán hordja minden nap iskolába barátját, a 19 éves Zhang Chi-t, aki izomsorvadásban szenved. Történetükre már a közösségi média is felfigyelt, iskolájuk alkalmazottait is meghatotta a fiú különlegesen önzetlen hozzáállása.

A két fiú története rendkívül inspiráló és megható. Nem családtagok, de Xie már három éve csinálja ezt. Ő a legfantasztikusabb tanuló.

mondta Guo Chunxi, az iskola igazgatóhelyettese. 

Az odaadó barát Zhangot a diákotthonból az osztályba viszi az évnek több mint 200 napján. Nemcsak szállítja iskolatársát, hanem öltözteti és naponta háromszor az étkezésben is segíti. Az akadályok ellenére a fiúknak sikerült az osztály legjobb tanulói között maradni. Zhang határozott szándéka, hogy a gimnáziumi tanulmányait követően egyetemre menjen. 

studentpiggybackclassmate4.jpg

Zhang látható kék felsőben és Xie feketében

Az iskolai vezető szerint Xie elkötelezettsége Zhang felé a könyörületnek egy olyan megnyilvánulása, ami az iskola legtöbb tanulójából már kiveszett.

„Xie igyekszik pozitív hatást gyakorolni más tanulókra is, akik közül sokan készségesen segítenek a fiúnak. Az ő támogatásukkal Zhangnak soha egyetlen órát sem kellett kihagynia.” – mondta az igazgatóhelyettes.

(szerző: siera)

Szólj hozzá

segítség barátság emberség izomsorvadás Kína érték/ítélet