2015. máj 30.

Néma sikoly a kongresszusban! Vajon meghallják?

írta: vigyazo
Néma sikoly a kongresszusban! Vajon meghallják?

Újra napirenden az abortuszkérdés Amerikában

maxresdefault_1_1.jpgNemrégiben abortusz ellenes vezetők másodízben tiltakoztak John Boehner irodájában. Ennek oka volt, hogy az Egyesült Államokbeli „Élet menete” előtt nem fogadták el törvényjavaslatukat. Ez a törvényjavaslat megtiltaná az 5 hónaposnál idősebb magzat abortálását. Az egészben a legszörnyűbb, hogy a Roe kontra Wade per január 22-i évfordulóján halasztották el a törvényjavaslatot - számolt be a 700-as klub amerikai tévéműsor.

Az 1973-as Roe kontra Wade perben nyitottak szabad utat az abortusz előtt az Egyesült Államokban. Egyesek szerint ez egy kitervelt stratégia volt, melynek nem volt jogalapja. Ha ennek a megszavazását az államokra hagyták volna, azok nem engedélyezték volna, és mindennek nem lett volna ilyen katasztrofális következménye, amelyen, ha kicsit korrigálni szeretnének, hatalmas tortúrákon kellene keresztülmenniük a magzatok „szabadságharcosainak”. A döntésben kimondták, hogy a magzat nem személy, és az anya tulajdona, amivel azt tesz és akkor, amikor, amit szeretne – tehát a magzatnak még az élethez sincs joga.

A tiltakozók szerint megbocsáthatatlan, a kongresszus négy hónapos késlekedése, ugyanis a lakosság 60 százaléka támogatná az abortusz korlátozását a terhesség kései szakaszában. Több közvélemény kutatás készült, amelyekben az amerikaiak egyetértenek abban, hogy ideje lenne az Egyesült Államoknak lekerülni arról a 7 tagú listáról, melyben engedélyezi a fejlett magzatok abortálást.

boehner9.JPG

John Boehner a Képviselőház elnöke

A kongresszus hamarosan dönt a törvényjavaslatról, ami lendületet adott az életpárti mozgalomnak. Az elmúlt években a tagállamok abortusz-ellenes törvények százait tárgyalták, Washington azonban eddig csak hallgatott. A húsz hetes kor feletti abortusz tilalmára vonatkozó törvényjavaslatot az ellenzők azzal "gázolták el", hogy a nemi erőszak áldozatait ez arra kényszerítené, hogy jelentsék az erőszakot a hatóságoknak, ha az ötödik hónap után akarják abortálni a magzatot. Más képviselők szerint ez a törvényjavaslat feleslegesen bosszantaná a nőket és a fiatal szavazókat. A sok lobbizás miatt a republikánusok és Boehner házelnök úgy érezték, hogy ha ezt a törvényt meghoznák, nem lenne elég szavazatuk a törvény átviteléhez.

alg-bam-lets-put-heads-together-jpg.jpg

Boehner és Obama

Viszont ha a republikánusok elutasítanák a törvényjavaslatot, azzal maguknak is öngólt rúgnának. Szakértők szerint ez nem csupán morális, hanem politikai kérdés is.

Választásokon gyakrabban győznek azok, akik elutasítják az abortuszt – az élet pártolása jelenleg még jobban tetszik az embereknek. 

Korábbi posztjaink a témában:

Egy új találmánynak köszönhetően visszafordítható lesz abortusztabletta hatása, így babák menekülhetnek meg! Bővebben itt.

Ikonná vált a 19 hetes Baby Walter, erről a megható történetről itt írtunk.

És a brüsszeli abortuszdiktátumról itt olvashatnak.

Szólj hozzá

abortusz hatalom emberi jogok republikánusok USA Kongresszus John Boehner érték/ítélet élet védelme