2015. jún 08.

Novák Előd: Nem kellenek filmek “az úgynevezett Holokausztról”

írta: vigyazo
Novák Előd: Nem kellenek filmek “az úgynevezett Holokausztról”

Hangfelvétel: amit az MTI elhallgatott a Jobbik alelnök beszédéből

novaktrianon.jpg

A Trianon-évforduló napján a Jobbik alelnöke Szécsényben tartott beszédet. A rendezvényről az MTI nyomán tudósított a média. Egy olvasónk elküldte Novák Előd beszédének felvételét, amiből kiderült: a távirati iroda a legdurvább mondatokat egyszerűen kihagyta a tudósításból. Most pótoljuk, és kíváncsiak vagyunk, mit szól mindehhez Vona Gábor, aki eddig csak ígérte a “vadhajtások lenyesését” pártjából.

Novák a kötelező “Európa hálátlan a magyarokhoz” és “Trianon felszakadó, fájó seb” körök után rátért egyik kedvenc témájára:

“Ha látjuk, hogy a magyarság legnagyobb problémája a Trianon, a külső és a már előbb említett belső Trianon is, akkor ezt kell mindenek elébe helyezni. Akkor nem a Holokauszt a magyarság legnagyobb problémája, nem ez kellene, hogy a csapból is folyjon, és örülök, hogy elnök úr is (Cseresznyés István, a Jobbik Nógrád megyei elnöke - a szerk.) ezzel kapcsolatban néhány keresetlen szót megfogalmazott, hiszen valóban

tele van már a hócipő azzal, hogy itt mindenről beszélnek, minden más idegen érdekekről, csak épp a magyarság legnagyobb tragédiájáról, Trianonról nem.  

Erről nem születhetnek filmek, pedig lenne mit, akár ünnepelni is, persze nem Trianont, nem a nemzeti szétszakítottság ünnepéből, emléknapjából kellene ünnepet varázsolni, ahogy tette ezt a Fidesz, hiszen ez nem a nemzeti összetartozás, hanem a nemzeti szétszakítottságnak az emléknapja.”

saulfia_1.jpg

Saul fia: a film, amit Novák Előd nem akar látni (és éppen ezért fontos, hogy elkészült) 

Továbbá:

“Rasszistának, sovinisztának, mi mindennek kikiáltottak minket csak azért, mert emlékezni akartunk a magyarság legnagyobb fájdalmára. Ezzel kapcsolatban hányszor megkapjuk, hogy ne tépjük fel a fájó sebeket, hogy ne akarjunk felelősöket keresni, ne akarjunk kárpótlást fizetni.

Érdekes, ezeket az érveket nem halljuk az úgynevezett Holokauszt esetében.

Továbbá:

“Jöhessen el egy olyan idő, amikor a költségvetésben nem egy n+1-ik Holokauszt filmre és a különböző filmalapoknál nem ilyen filmekre, hanem történelmi magyar játékfilmekre, tudatformálásra, nemzettudat építésre fordítódnak majd akár költségvetési források is.”

A Jobbik-alelnökét Kövér László, az Országgyűlés elnöke június 8-án a Biszku-üggyel kapcsolatos bekiabálásai miatt kitiltotta a vitáról. A Szécsnyben elhangzott mondatok a kormány részéről is válasz nélkül maradtak.

Áprilisban egy másik Jobbik-vezető, Sneider Tamás parlamenti alelnök "őszödi beszédéről" készült felvételt blogunk hozta nyilvánosságra, csakúgy, mint a Betyársereg által terjesztett dzsihádista terrormódszereket oktató videót

Szólj hozzá

holokauszt hatalom Jobbik Sneider Tamás Novák Előd Trianon Saul fia