2015. jún 15.

Orosz videó: Lenyűgöző távoli galaxisok az éjszaki égbolton

írta: vigyazo
Orosz videó: Lenyűgöző távoli galaxisok az éjszaki égbolton

Szupernóvákra cserélték a Holdat

3.jpgAz orosz űrkutatási hivatal, a Roszkozmos elképesztő videóban mutat különleges égitestekkel tarkított horizontot, amelyek a földhöz sokkal közelebb tűnnek fel, mint valójában vannak - ez egyszerre csodálatos és hátborzongató.

Az animáció számos galaxist és csillagködöt is bemutat, valamint egy fekete lyukat és szupernóva csillagot, amint az éjszakai égbolton a fejünk fölött láthatóak.

2.jpg

A videó csak animáció - fekete lyuk vagy szupernóva nem létezhet ilyen közel a Földhöz, vagy fordítva - de egy remek illusztrációja, hogy az égitestek hogy néznek ki, mint ahogy a Hubble féle teleszkópok által is le lettek jegyezve.

4.jpg

A videóban feltűnő égitestek között láthatjuk például a Whirlpool Galaxist, ami 30 millió fényévnyire található a Földtől, és az Andromeda Galaxist, ami körülbelül 2,5 millió fényévnyi távolságra van.

6.jpg

A videó azt szemlélteti, hogyan nézne ki a horizontunk, ha másik naprendszeri bolygók vennék körül olyan távolságban, mint a Hold.

1_1.jpg

Kazahsztánban azonban videótrükkök nélkül is furcsa alakzatok láthatók időnként az égen, mint például ez a gigantikus fekete gyűrű!

(írta: ombra)

hivatkozások:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szupern%C3%B3va
http://hu.wikipedia.org/wiki/Edwin_Hubble
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_lyuk

Szólj hozzá

galaxis kvantum fekete lyuk kozmosz szupernóva Oroszország Hubble Roszkozmosz