2015. jún 16.

Tisztázni akarja a Jobbik a Hezbollah elleni "hazugságokat"

írta: vigyazo
Tisztázni akarja a Jobbik a Hezbollah elleni "hazugságokat"

"Mérsékelt erő": Több mint 1000 halott az iráni alapítású terrorcsoport számláján - Ezért nem kell a Jobbik még Le Pennek sem

hezbollah_banner.jpg

A síita Hezbollah terrorszervezettel kapcsolatos “dezinformációkat” és “hazugságokat” szerené tisztázni a Jobbik második kerületi szervezete. Azt ígérik, a résztvevők megismerhetik, milyen "az igazi Hezbollah". A rendezvény házigazdája Bodor Zoltán, a párt önkormányzati képviselője, az előadó a Jobbik egyik kedvenc házi történésze, Sógor Dániel lesz. Az előadás "önmagában meg is magyarázza, hogy miért nem akarta bevonni új európai parlamenti koalíciójába a Jobbikot a francia Marine Le Pen." - írja blogunk hírét kommentálva a Hír24. A Jobbik egyik politikusa, Samu Tamás Gergő szerint azonban a Hezbollah "mérsékelt erő". Frissítés: A kezdés előtt néhány órával a rendezők az előadó betegségére hivatkozva lemondták a rendezvényt.

“Ellenállás vagy terrorizmus? A Hezbollah története, működése és szerepe a Közel-Keleten” címmel hirdeti Jobbik rózsadombi szervezete a rendezvényt a Facebookon. Az előadásra 2015. június 19-én, pénteken este 18.00-kor kerül sor, és a szervezők

mindenkit várnak, aki elfogulatlanul kíván tájékozódni a Dél-Libanonban alakult síita politikai párt és katonai szervezetről.

ap00122201170-e1389943250515.jpg

A II. kerületi jobbikosok szerint ugyanis téves kép él bennünk a Hezbollahról, ezért választották a témát, amiről a szervezők szerint

keveset hallunk, a nagy része pedig dezinformáció, vagy egyszerűen hazugság.

- írják az esemény Facebook-oldalán. A rendezvény házigazdája, Bodor Zoltán, a Jobbik II. kerületi önkormányzati képviselője saját Fb-oldalán is hirdeti a "Hezbollah igaz történetét" bemutató előadást.  

A Hezbollah "katonai szárnya" amúgy 2013 óta az Európai Unió terorrszervezeteket felsoroló listáján is szerepel

Az előadó Sógor Dániel arabista történész, az ELTE oktatója lesz, aki nemrég a Jobbik hírportálján az Iszlám Államról is kifejtette alternatív véleményét, és márciusban már fellépett a Jobbik második kerületi fórumán, mint ISIS-szakértő.

hezbollah.jpg

Frissítés: A Hezbollah védelmére kelt alábbi Fb-bejegyzésében Samu Tamás Gergő, a Jobbik volt országgyűlési képviselője, aki jelenleg a Békés Megyei Közgyűlés tagja. Samunak 2011-ben azért kellett távoznia a parlamentből, mert a bíróság jogerősen 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt.  

jobbik_hezbollah_bekes_megye.png

Kíváncsian várjuk, hogyan bővíti ismerteinket a Jobbik a témában, addig is néhány tény emlékeztetőül:

israel-hassan-nasrallah-hezbollah.jpg

"A térségben nincs más megoldás a konfliktusra, mint Izrael eltűnése": Hasszán Naszrallah, a Hetbollah főtitkára

1. A Hezbollah ("Allah Pártja") 1982-ben jött létre, Khomeini iráni nagyajatollah személyes irányításával.

2. A Hezbollah fegyveres szárnya csaknem hatszáz tagjának kiképzéséről az iráni Forradalmi Gárda Libanonba vezényelt tagjai gondoskodnak.

3. Terrortámadásaiknak eddig több mint 1000 ember esett áldozatul, ezek közül a legismertebbek:

a) Amerikai célpontok ellen

1983. 04.18. A bejruti USA nagykövetség elleni autóbombás támadás. (63 halott)

1983. 10. 23. A bejruti repülőtéren lévő amerikai katonai létesítmény elleni teherautó bombás támadás. (241 halott)

1984.12.04. Eltérítették a Kuwait Airlines 221-es járatát. 4 utast lelőttek.

1985.06.14.-én eltérítették a TWA légitársaság 847-es járatát. Egy amerikai utast lelőttek. Az elkövetők németül beszélő arabok voltak.

b) Európai célpontok ellen

1983 novemberi bejruti tengerész gyalogosok elleni bomba támadással párhuzamosan a francia erőket is megtámadták. 58 francia katona meghalt.

1983 decemberében bombatámadást hajtottak végre a kuwaiti francia követség ellen.

1985 márciusában bombát robbantottak egy zsidó filmfesztiválon. 20 sebesült. 

1985 decemberében felrobbantottak egy éttermet nem messze egy amerikai támaszpontól, Madrid mellett.

Robbantás sorozatot követtek el 1986-ban különböző civil célpontok ellen Franciaországban. 13 halott több mint 250 sebesült.

1989 márciusában kísérletet tettek az író, Salman Rushdie meggyilkolására, de a bomba előbb robbant, megölve terroristát Londonban.

c) Zsidó és izraeli célpontok ellen

1992.03.17-én a buenos airesi izraeli nagykövetség felrobbantása Argentínában. Az akció 29 halottat 242 sebesültet követelt.

1994.07.18-án szintén autóbomba robban a buenos airesi AMIA zsidó közösségi ház bejáratában. 85 halott és több mint 300 sebesültet követelt.

1996.06.25-én egy benzin szállító teherautó robbant fel Khobar városában, Szaud-Arábiában. A célpont az amerikai légierő ottani szálása volt. 20 halott 372 sebesült.

2006 nyarán rakétaháborút indítottak Izrael ellen

2012 augusztus: a burgaszi terrortámadás egy izraeli turistabusz ellen, 6 halott

Szólj hozzá

iszlám hezbollah terrorizmus hatalom Jobbik Irán ISIS Allah Síita