2015. jún 25.

Megbocsátással a rák ellen

írta: vigyazo
Megbocsátással a rák ellen

A harag és a gyűlölet ösztönzik a daganatos sejtek kialakulását

bolane-forgiveness.jpgEgy ősi gyógymód reneszánsza: amerikai orvosok kutatásai szerint van összefüggés a lelki sebek és a rákos megbetegedések kialakulása között. A harag és a gyűlölet erőteljesen befolyásolják a szörnyű betegség kialakulását, de van egy természetes ellenszer, ami nem csak lelki, hanem fizikai gyógyuláshoz vezet, ez pedig a megbocsátás - számolt be a CBN News.

 A rákos megbetegedések és a megbocsátásra való képtelenség különös összefüggéseire hívták fel nemrégiben amerikai kutatók a figyelmet.

Ha képtelenek vagyunk másoknak megbocsátani, annak akár halálos következményei is lehetnek…

- állítja Dr. Steven Standiford, a Cancer Treatment Centers of America vezető sebésze.

635680383001_2522388836001_standiford-steven-video-ermc-thumb.jpg

Standiford szerint a lelki sebek nemcsak nagyon súlyos betegségek kiváltói lehetnek, hanem még azok sikeres kezelését is képesek megakadályozni. Éppen ezért egyes amerikai rákklinikákon a pácienseknek abban is igyekeznek segíteni, hogy az őket ért sérelmeket szívből meg tudják bocsátani.

Az összes rákos beteg 61 százalékának van problémája a megbocsátással

- mondja Dr Michael Barry.

Barry kutatja a a rákos megbetegedések és a megbocsátásra való képtelenség összefüggéseit. 

Véleménye szerint olyan negatív érzelmek, mint például a harag és a gyűlölet krónikus szorongásos állapotot idéznek elő a szervezetben. Ennek eredményeképpen jelentősen megemelkedik az adrenalin és a kortizol szint, amelyek kimerítik és legyengítik az ölősejteket, szervezetünknek a rákkal szembeni legerőteljesebb védekező egységeit.

img_7141_1.jpg

Dr. Michael Barry

Dr. Barry szerint sokan csak akkor jönnek rá mekkora terhet jelentett a harag és a gyűlölet, amikor meg tudtak bocsátani, s képesek voltak a sérelmeiket elengedni.  Sokan ilyenkor hatalmas megkönnyebbülést és békességet élnek át. Barry szerint, aki egyben keresztény lelkész is, ebben a folyamatban nagyon sokat segít, ha hiszünk benne, hogy Jézus Krisztusban Isten is mennyi mindent kész nekünk megbocsátani…

 

Szólj hozzá

rákkutatás rák gyógyulás csoda kvantum megbocsátás Jézus Kereszténység Michael Barry Steven Standiford