2015. júl 02.

Kemény agymosással radikalizálják a jövő generációját

írta: vigyazo
Kemény agymosással radikalizálják a jövő generációját

Míg a nyugati világ alszik az Iszlám Állam dzsihadistákat toboroz

dzsihad_gyerek.jpg

Köztudottan a fiatalokat a legkönnyebb agymosással és propagandával szélsőséges útra terelni; ezzel az Iszlám Állam is tisztában van, és ki is használja ezt a lehetőséget. A terrorszervezet a közösségi és videó megosztó oldalak (pl.: Facebook, Twitter ,Youtube), dzsihádista kiképzőtáborok, valamint a profi toborzó hálózatának segítségével próbálja szisztematikusan radikalizálni a jövő generációját, gyerekeket és tinédzsereket egyaránt.

Íme néhány példa arra, hogy a fiatalok miként válnak az Iszlám Állam eszközeivé:

1. Az év elején jelent meg az a megdöbbentő felvétel, amelyben egy 9-10 év körüli, Abdullah nevű gyermek agyonlő két orosz foglyot. A fiú egyébként már a kivégzés előtt is szerepelt egy dzsihádista gyerektábort bemutató videóban, amit szintén az Iszlám Állam készített. 

Én leszek az, aki kivégezlek téged, ó káfír.

 válaszolta Abdullah az interjúban arra a kérdésre, mit fog csinálni a jövőben.

2. Amerikában, Virginia államban 15 év börtönbüntetésre ítélték Ali Shukri Amint, mert segített az egyik társának abban, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon - áll a The Washington Post cikkében. A 17 éves mintadiák twitteren próbált toborozni. A közösségi oldalon több mint 4000 követője volt a tinédzsernek, aki közel 7000 poszttal terjesztette nézeteit.

amin.jpg

 Ali Shukri Amin

3. A 20 éves Reda Nidalha átlagos életet élt. Hollandiában nőtt fel, és a lányok, valamint a diszkó érdekelte. Egészen addig, amíg a szélsőséges toborzók meg nem környékezték. Ezután csatlakozott az Iszlám Államhoz, és Szíriába utazott családját és egzisztenciáját elhagyva. Szüleitől csupán telefonon köszönt el a testvérén keresztül. Apja, Mohamad Nidalha szerint sohasem fogja viszont látni fiát. A toborzók Reda esetében is sikert könyvelhettek el.

Ezek az emberek profik. Pontosan tudják, hogyan kerítsék be áldozataikat. A legkönnyebb prédát választják ki, akinek kimossák az agyát.

- véli Reda apja.

Becslések szerint a toborzott személyek 15 százaléka harcokban veszti életét. Azok pedig, akik visszatérnek, megkeményednek a harcoktól. Ők természetesen készek a dzsihád folytatására, akár az anyaországukban is, ami valós félelmekre adhat okot Európában is. Mialatt tehát a nyugati világ alszik, addig az Iszlám Állam egyre több fiatalt nyer meg magának, akik az integráció helyett a dzsihádra teszik fel az életüket.

grafika.jpg

Forrás: 700-as klub

(Írta: be.strong)

Szólj hozzá

iszlám dzsihád fiatalok hatalom dzsihad nyugati civilizáció ISIS Iszlám Állam radikalizálás