2015. nov 25.

(18+) CBN News: Így terjed Nyugaton is a nők megcsonkítása

írta: eisen64
(18+) CBN News: Így terjed Nyugaton is a nők megcsonkítása

Kulturális szokásként népszerűsítik a kegyetlen beavatkozást

female-circumcision-008.jpgÉvente több mint öt és fél millió kislányon végeznek nemiszerv-megcsonkítást. Több évszázada folyik ez a gyakorlat a családokban a csecsemőkortól a pubertásig, főként Afrikában és a Közel-Keleten. Az utóbbi évtizedekben azonban Nyugaton is megjelent mint “kulturális szokás”. A CBN News drámai riportjából kiderül, hogy már az Egyesült Államokban is félmillió nő szenvedte el ezt a borzalmas beavatkozást, annak ellenére, hogy tiltott.

Az olykor eufemisztikusan „női körülmetélésként” is emlegetett beavatkozás inkább kasztrálással ér fel, mivel az áldozat így teljesen elveszti a szexuális ingerlésre való képességét. Sokak szerint ezzel lehet megakadályozni, hogy ne vágyjon nemi kapcsolatot létesíteni a házasság előtt vagy azon kívül.

Bár a Korán közvetlenül nem utasít rá, mégis főleg muzulmán többségű országokban gyakorolják, mint például Szomáliától Egyiptomon át Pakisztánig.

Yussuf al-Badri radikális egyiptomi sejk szerint: “A muzulmán nők a körülmetéléstől életerősekké válnak, nem úgy, mint a nyugati nők, akiket a kimeríthetetlen szexuális éhségük hajt a férfiak után.”

_68242836_68242835.jpg

Ayaan Hirsi Ali holland–amerikai emberi jogi aktivistát ötévesen csonkították meg. Szerinte ez a gyakorlat csak az iszlám megreformálásával szűnhet meg. “Szinte mindennapos, hogy a muzulmánok a hitükre, Mohamed próféta útmutatásaira és a Koránban olvasottakra hivatkozva, a vallás nevében követnek el erőszakosságot és nyomnak el másokat.” 

o-ayaan-hirsi-ali-facebook.jpg

A beavatkozás után csak nagyon kis hely marad a vizelet távozására és a menstruációhoz, ami folyamatos fájdalmakat, kiújuló fertőzéseket és meddőséget okoz. A közösülés gyötrelmesen fáj, a gyermekszülés életveszélyes. Jelenleg 

mintegy 140 millió ember szenved ettől a világon

Olyan helyeken is gyakorolják, ahol nem is gondolnánk: Az Egyesült Államokban közel félmillió lány esett már át, vagy fenyegeti a csonkítás veszélye. Az amerikai kongresszus megszavazta azt a törvényt, amely szerint tiltott nőinemiszerv-csonkítást végezni az Egyesült Államokban, és bűncselekményt követ el az is, aki emiatt külföldre visz lányokat, hogy ott végezzék el rajtuk.

Emberi jogi aktivisták szerint a női csonkítás problémája gyakran egy tőről fakad

a gyermekházasságokkal, a kényszerházasságokkal és a becsületgyilkosságokkal.

A nőinemiszerv-csonkítás áldozatainak van némi remény a helyreállásra. Marcy Bowers egyike azon kevés nőgyógyászati sebészeknek, aki segíthet az infibuláció áldozatain. Bár ezek a kezelések javíthatnak az érintett nők életminőségén, a cél az, hogy ilyen műtétekre egyáltalán ne legyen többet szükség.

Szólj hozzá

iszlám Egyesült Államok Korán Ayaan Hirsi Ali érték/ítélet