2016. jan 29.

A „hitetlen” lányok csak szexuális tárgyak Pakisztánban

írta: vigyazo
A „hitetlen” lányok csak szexuális tárgyak Pakisztánban

A bevándorlással együtt Nyugat-Európában is terjed ez a szemlélet

0_18304528_303_00.jpgPakisztánban ittas férfaik brutálisan elgázoltak három keresztény lányt, akik visszautasították a jómódú muszlim fiatalemberek ajánlatát. Az eset nem egyedi, miután az országban általánosan elfogadott nézet, miszerint egy muzulmán férfinak joga van arra, hogy megerőszakoljon keresztényeket és „hitetleneket”. Január elején egy keresztény kisfiút erőszakoltak meg csoportosan, majd a 7 éves gyereket meggyilkolták

Az eset január 13-án történt, Lahore-ban, Pakisztán egyik elit környékén. A három lány – Kiran (17), Shamroza (18) és Sumble (20) – épp hazafelé tartott egy nehéz munkanap után. Négy muszlim fiatal járműjükkel követni kezdte a lányokat és leszólították őket. A férfiak, mivel ittas állapotban voltak, „illetlenül viselkedtek”, és „buja, sértő és erkölcstelen mondatokat” kiabáltak a lányok után, majd azzal zaklatták őket, hogy szálljanak be a kocsijukba „egy fuvarra és egy kis szórakozásra”.

12548849_943423982377621_8896159477091563333_n-550x209.jpg

Az áldozatok: a 17 éves Kiran nem élte túl a brutális támadást

A lányok visszautasították a „meghívást”, és hozzátették, hogy ők „istenfélő keresztények és nem támogatják a házasságon kívüli szexuális életet”.

Ez a mondat teljesen megváltoztatta a fiatalemberek viselkedését, akik még agresszívabbakká váltak és elkezdték fenyegetni a lányokat, hogy vagy maguktól beszállnak az autójukba vagy ők fogják erőszakkal betenni őket. A lányok megijedtek az egyre veszélyesebbé váló helyzettől és futásnak eredtek. Ez azonban csak még jobban feldühítette a muzulmán férfiakat, egyikük a lányok után kiáltott: „Hogy mertek elfutni előlünk, a keresztény lányok csak azért vannak, hogy [szexuális] örömöt okozzanak a muszlim férfiaknak.”

A muszlim fiatalok üldözni kezdték a lányokat és elütötték őket az autójukkal. Két lány a földre zuhant: egyikőjüknek a csípője, másiknak pedig a bordái törtek el. Kiran Masih, a legfiatalabb lány (17) a levegőbe repült és nekicsapódott a száguldó autó szélvédőjének. A muszlimok, nevetve és a sérült lánnyal a szélvédőjükön, tovább gyorsítottak. Végül a vezető hirtelen rátaposott a fékre. A megállás ereje ismét a levegőbe repítette a lányt – ahogy a földnek csapódott, a koponyája szétnyílt, a csontjai összetörtek. Perceken belül halott volt.

pakistani-christians.jpg

A pakisztáni rendőrség „keveset tesz ahhoz, hogy a fiatalokat letartóztassa, és úgy hírlik, elhalasztotta a nyomozást is” – mondta Wilson Chowdhry, a Brit Pakisztáni Keresztény Egyesület (British Pakistani Christian Association) elnöke és emberjogi aktivista:

„Bármilyen más országban az elkövetőt őrizetbe veszik, elítélik gyilkosságért és hosszú időre lecsukják… Pakisztánban azonban a keresztények ellen elkövetett erőszakot ritkán vizsgálják ki és az elkövető aligha találkozik az igazságszolgáltatással… Pakisztánban a nők alacsony státusszal rendelkeznek, még inkább a keresztény nők, akik a terror szorításában vannak, különösképpen ezen eset után. Egy muszlim civil szervezet, a Szolidaritás és Béke Mozgalma azt állítja, hogy Pakisztánban évente megközelítőleg 700 keresztény nőt rabolnak el, erőszakolnak meg vagy kényszerítenek iszlám házasságba:

ez azt jelenti, hogy naponta két nő esik áldozatul, és a világ nem tesz semmit.

Az ilyen esetek alapja az a széles körben elfogadott állítás, miszerint egy muzulmán férfinak joga van arra, hogy keresztényeket és „hitetleneket” megerőszakoljon.

Egy 9 éves keresztény lánynak azt mondta a támadója, miközben megerőszakolta, hogy „ne aggódjon, mert ezt a ’szolgálatot’ már megtette más fiatal keresztény lányokon is.” A közvélekedés a keresztény lányokat áruknak tekinti, akiknek megerőszakolása nem bűncselekmény. A muzulmánok háborús zsákmányként tekintenek rájuk.

Majud Khadurri jogtudós így magyarázta a „háborús zsákmány” kifejezést a Háború és Béke az Iszlám Törvényben című könyvében:

„A zsákmány (ghanima) kifejezést kifejezetten olyan tulajdonra értelmezik, amit erőszakkal szereznek meg egy nem-muzulmántól. Ebbe beletartozik nemcsak a vagyon, ingatlan (mozdítható és nem mozdítható), hanem személyek is, mindegy, hogy asra (háborús rab) vagy sabi (nők és gyerekek). … Ha egy nő rabszolga volt, a gazdának megengedett, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele mint ágyasával.”

A szexuális dzsihádra toborzott európai lányokról korábban itt írtunk.

Sok pakisztáni muzulmán még nyugati országokban is úgy gondolja, hogy joguk van megerőszakolni és szexuálisan bántalmazni „hitetlen” nőket. Nagy-Britanniában 2012-ben 9 muzulmán férfit – közülük 8 pakisztánit – ítéletek el szexuális erőszak és gyerekek megrontásának vádjával. A férfiak rendszeresen elmondták áldozataiknak, hogy nekik teljesen normális, hogy egymásnak adják őket szexre egy tucat férfi között, mert „ezt csináljuk hazánkban is’”.

(irta: ilo) 

Szólj hozzá

iszlám erőszak dzsihád pakisztán érték/ítélet