2016. ápr 08.

A 291-es kód: Így titkolják Svédországban a migránsok bűncselekményeit

írta: vigyazo
A 291-es kód: Így titkolják Svédországban a migránsok bűncselekményeit

Kölnben és Brüsszelben is megpróbálták eltussolni az erőszakról szóló híreket

migrant-refugees-attack-60-minutes-tv-crew-in-sweden.jpg

Amerikai tévéstábra támadnak migránsok Stockholmban

A napokban derült fény arra, hogy a kölni városvezetés (sőt: a tartományi miniszter is) igyekezett eltussolni a szilveszter éjszaka történt tömeges szexuális zaklatás hírét, és arra kérték a rendőrséget, ne használják az erőszak, illetve a menekült szavakat a jelentéseikben. A CBN televízió helyszíni riportjából az is kiderül, hogy Svédországban – ahol még súlyosabb a helyzet – a rendőrség egy külön kódot vezetett be a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekre.

A rendőrség és a média eltitkolta a tömeges szexuális zaklatást, ami Stockholmban, egy nyári zenei fesztiválon történt. Az ország kínosan ügyel a látszat fenntartására: az újságok eltakarják az arcokat vagy kivilágosítják a bűncselekményekkel gyanúsított arcszínét, ha az migráns, ugyanakkor a svéd elkövetők arcát megmutatják. A svéd rendőrség még egy speciális kódot is bevezetett a migrációs bűnözésre: 291.

A 291-es kódot minden svéd újság ismeri. A rendőrség nem adhat információt a menekültekhez kapcsolódó bűncselekményekről.

Mindez nem juthat el a médiához, ennek nem lehet papíron nyoma. Most kezdjük kideríteni, hogy több száz erőszakos bűntény történt” – mondja egy svéd politikai elemző, Tino Sanandagi, aki újságírókkal együtt igyekszik dokumentálni az eltitkolt bűncselekményeket.

(Forrás: ATV, 700 Klub)

Szólj hozzá

hatalom migráció ATV Svédország migránsok 700 klub CBN