2016. máj 31.

A Hillsong színpadán a Meztelen Cowboy

írta: vigyazo
A Hillsong színpadán a Meztelen Cowboy

A trendi megagyülekezet váratlan meglepetést hozott a női konferencián

ben-houston-and-diego-simila-naked-cowboy.jpgMájus elején a Hillsong New York megagyülekezet női konferenciáján fellépett a híres Meztelen Cowboy. Pontosabban, nem a Times Square híres-hírhedt Naked Cowboy-a, hanem a Hillsong egyik ifjúsági pásztora állt ki alsónadrágban, hogy a több ezer fős lelkes női közönség előtt énekeljen. És nem, ez nem paródia vagy online álhír, hanem megtörtént, amint arról Michael Brown rádiós műsorvezető nyomán számos hírportál beszámolt. Frissítve a 2014-es londoni karácsonyi Hillsong revüshow-val. Frissítés 2: Brian Houstonnak, a Hillsong nemzetközi elnökének nyilatkozata.

A Hillsong New York május 6-7 között kétnapos keresztény női konferenciát tartott a híres Madison Square Gardenben. A kétnapos rendezvényre a regisztrációs belépők elővételben 210 dollárba, a helyszínen 220 dollárba kerültek. A “Hillsong Colour Conference” konferencia témája a női kulturális sokszínűség volt.

13116269_1199952300039764_7018312274522331586_o.jpg

Nos, a konferencia valóban eddig példátlan színt hozott, amikor a színpadon feltűnt a Meztelen Cowboy, pontosabban annak hasonmása. Az eredeti Naked Cowboy a New York-i Times Square egyik jellegzetes alakja, aki egy alsónadrágot leszámítva meztelenül, a nyakába akasztott gitárral énekel a turistáknak, fényképezkedik velük vagy éppen ölelgeti őket – némi aprópénzért.

naked_cowboy_launches_new_york_city_mayoral_q_jjxxepwlxl.jpgRobert John Burck, az eredeti Meztelen Cowboy 

Ezt a kétes hírű “kulturális ikont” személyesítette meg Diego Simila, a Hillsong New York ifjúsági pásztora – egy az egyben. Az alábbi videóból látszik, hogy a Hillsong közönsége tapsolva-kiabálva fogadja a keresztény konferencián merőben szokatlan produkciót.

Nos, nehéz szavakat találni a produkcióra.

Diego Simila azonban láthatóan élvezi a közönségsikert. Az ifjúsági pásztor 2010-ben csatlakozott a New York-i Hillsonghoz, korábban férfi divatmodell volt. Fellépése nem valami magánakció volt, a színpadon feltűntek mellette a Hillsong más ismert vezetői, Bobbie Houston, Carl Lentz, Terry Crist és Ben Houston is, mint az alábbi videón látható (03:47-től)

A Meztelen Cowboy hasonmása a Hillsong New York ifjúsági pásztora volt:  

 

hillsong-youth-pastor-diego-simila.gif

Frissítés: Olvasóink emlékeztettek arra, hogy nem ez volt az első megütközést keltő Hillsong performansz.

hillsong-church-christmas-music-laodicea-end-times-last-days-nteb-933x445-777x437.jpg

2014 karácsonyán, Londonban a Silent Night (Csendes éj) dalt adták elő az 1920-as évek szexi revüváltozatában:

Frissítés 2: Brian Houston pásztor, a Hillsong gyülekezetek nemzetközi vezetőségének elnöke egy blogposztban reagált június 1-jén. Ebben azt írja, hogy a Meztelen Cowboy hasonmás fellépéséről nem tudtak előzetesen. Houston szerint “valaki jó szándékú ember buta döntést hozott", és nem hiszi, hogy ilyen még egyszer előfordulna.

Szólj hozzá

hillsong hipszter érték/ítélet Brian Houston