2016. jún 18.

Csak öröm legyen!

írta: joeray
Csak öröm legyen!

joy.jpg

Magyarországnak nagy szüksége van az örömre.

Az öröm felszabadít, új barátságokat szül, jobbá, könnyebbé teszi az életet. A magyar válogatott Eb-szereplése nemzeti örömöt gerjesztett. Tízezrek vonultak az utcákra, táncoltak, kiabáltak, ünnepeltek. Nagyon ritka az ilyen nyílt örömkifejezés Magyarországon. Talán a magyar néplélek kicsit vesztes, kicsit letargikus, kicsit beletörődő hangulata miatt. De most végre okot kaptunk az örömre. Szép játékkal nyertünk meg egy fontos labdarúgó-mérkőzést.

És végre majdnem mindenki magáénak érezhette a győzelmet. Sajnos akadtak, akadnak olyanok, akik még ennek sem tudnak örülni. Sőt, támadják azokat, akik végre boldogok lehetnek. Orbán-csatlósoknak bélyegzik őket és csak veszekedést szítanak. Nyilvánvaló, hogy Orbán nacionalista politikájának a futball sarkalatos pontja.

De most egyszerűen nem tehetjük meg azt, hogy nem örülünk. Ha most nem, akkor máskor sem.

Kedves szélsőbaloldal! Mostantól csak akkor örülhetünk, ha leváltják Orbánt? Addig veszekedni kell? Addig szidni kell azt, aki jól érzi magát? Komolyan, bűntudatot kell gerjeszteni abban, aki végre, legalább egy napra, boldog lehetett? Kérlek, barátaim, legyünk boldogok. Felejtsük el, legalább pár napra az összes gyűlöletünket és picit örüljünk. Teljesen új szemmel fogjuk látni a világot. Drukkoljunk együtt a válogatottnak.

joy2.jpg

Legyünk szabadok és kívánjunk nekik sok sikert, támogassuk őket összefogva, kiabáljunk a góloknál, ki-ki a maga eszközével, de szurkoljon.

Tapsoljunk, ordibáljunk, táncoljunk, készítsünk zászlót, vegyünk mezeket, imádkozzunk.

Azért, hogy még tovább örülhessünk. Együtt, mi magyarok! Sok sikert mindenkinek!

Hajrá Magyarország!

Sugár Joel 

Ön is örül a magyar góloknak? Itt szavazhat!

(fotók: nb1.hu)

Szólj hozzá

futball magyar válogatott Orbán Viktor Magyarország Európa bajnokság