2016. aug 04.

Párizs érseke: “Az iszlamisták istene a halál”

írta: vigyazo
Párizs érseke: “Az iszlamisták istene a halál”

A főpap szerint “Allah is emberáldozatokat kíván, mint a pogány Moloch”

img.jpg“Távozz, Sátán!” – ezek voltak a Normandiában meggyilkolt Jacques Hamel atya utolsó szavai. A tragédia utolsó pillanatait püspöke, Dominique Lebrum idézte fel a 85 éves pap temetésén. Párizs érseke pedig a fővárosban tartott búcsúztatón az iszlamisták istenét az ősi pogány Moloch-hoz hasonlította, amely emberáldozatokat követelt híveitől. Vingt-Trois bíboros szerint "Moloch is örült az emberek halálán, és paradicsomot ígért azoknak, akik az ő nevében gyilkolnak”.

Hamel atya nem halt meg azonnal, miután az első késszúrás érte. Földre esve megpróbálta ellökni támadóját, és kétszer is azt mondta neki: “Távozz, Sátán!” Ezt követően vágták le a fejét támadói, akik istentisztelet közben támadták meg az észak-franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvray templomát. Ezt püspöke mondta a katolikus pap temetésén.

191329_54_news_hub_164582_656x500.jpg

Saint-Etienne-du-Rouvray temploma, ahol a terrortámadás történt

Dominique Lebrum a szertartáson – amelyen a helyi muszlim közösség tagjai is jelen voltak – megszólította azokat, akiket a dzsihadista eszmék megkísértettek: “Ti, akiket ördögi erőszak gyötör, akiket ölni indít egy démonikus, gyilkos őrület,

imádkozzatok Istenhez, hogy szabadítson meg titeket az ördög markából.

Mi is imádkozunk értetek, imádkozunk Jézushoz, aki meggyógyította mindazokat, akik a gonosz hatalma alatt voltak” – mondta a püspök.

Párizsban is megemlékezést tartottak a mártír pap emlékére. André Vingt-Trois párizsi érsek a Notre Dame székesegyházban azt mondta az összegyűlt híveknek, hogy

a dzsihadisták a halál istenét hirdetik, aki olyan, mint a pogány Moloch, emberáldozatokat követel magának.

Vingt-Trois bíboros szerint az iszlamisták nem tartoznak az ábrahámi vallásokhoz, hanem olyan démont imádnak, amely gyermekáldozatokat is követel, mint Moloch vagy a karthágói Baál isten.

pretre-assassine-le-cardinal-andre-vingt-trois-appelle-a-la-cohesion-11562992faygn.jpg

A főpap a keresztényeket Jeremiás próféta szavaival bátorította arra, hogy maradjanak hűségesek és újítsák meg erejüket az Úrban:

Viaskodni fognak ugyan ellened, de nem győznek meg téged, mert én veled vagyok, azt mondja az Úr, hogy megszabadítsalak téged

– idézte Jeremiás prófétát az érsek.

Szólj hozzá

dzsihád terrorizmus normandia Franciaország Allah Németh Sándor érték/ítélet Jacques Hamel