2016. okt 21.

Kereszténység: "aljas és veszélyes"?

írta: vigyazo
Kereszténység: "aljas és veszélyes"?

Provokatív "tényfeltárásba" kezdett a leszbikus ikon

bindel1.gifSzeptemberben jelent meg egy interjú a Magyar Narancsban Julie Bindel szabadúszó újságíróval, aki az Independent Pink listáján a 101 legbefolyásosabb meleg/leszbikus brit egyike. Sok érdekeset mond, munkássága sok értéket tartalmaz, a melegek házasodását is ellenzi. Leszbikus, aki ellenzi a melegek házasodását, ez igen, akár még sztárrá válhat konzervatív körökben is, nem? Az interjú végére kiderül: sajnos nem. A beszélgetés végén elmondja, hogy egy könyvéhez gyűjtött anyagot és ennek keretében meglátogatott egy változni akaró homoszexuálisokat kezelő intézményt az Egyesült Államokban.

„Olyan boldogtalan leszbikusként jelentem meg a terápián, aki hajlamai miatt elvesztette a családját és a vallását. A célom annak az aljas és veszélyes keresztény hozzáállásnak a feltárása volt, mely szerint a homoszexualitás bűnös, gonosz dolog. Nos, a terápián megtudtam magamról, hogy bizonyára bántalmaztak szexuálisan és elhanyagoltak gyerekkoromban, a bátyáim elnyomtak, de az is lehet, hogy egyszerűen fejre ejtettek. A mentorom azt javasolta, hogy esténként maradjak otthon, ne nézzem meg turistaként a várost, ne találkozzak senkivel, hanem imádkozzak és gondolkozzak. Úgyhogy esténként elővettem egy üveg gint, iszogattam magamban és tévéztem. Annak ellenére, hogy csak szerepet játszottam, rettentően megviselt érzelmileg ez az egész: még hazafelé, a coloradói repülőtéren is elsírtam magam.”

Különösen ez a rész ütött meg: "annak az aljas és veszélyes keresztény hozzáállásnak a feltárása volt, mely szerint a homoszexualitás bűnös, gonosz dolog". Tehát aljas és veszélyes.

Nem csak az, hogy nem értek egyet, hanem „aljas és veszélyes”.

Nem finomkodik a hölgy. Előtte átveri a terápiás intézmény dolgozóit, hazudozik egy csomót leleplezési céllal. Majd le is leplezi a súlyos és kemény leszoktató dresszúrát : ”A mentorom azt javasolta, hogy esténként maradjak otthon, ne nézzem meg turistaként a várost, ne találkozzak senkivel, hanem imádkozzak és gondolkozzak.” Kőkemény elnyomás, nem? Imádkozni és gondolkozni. Ezután hazamegy inni és tévét nézni, bár elvben ő most kipróbálni akarta a dolgokat, de az imádkozást és a gondolkodást mégsem próbálta ki. Kár. Majd végül a kiállt próbák súlya alatt zokog egyet a reptéren.

Az egész nem is lenne annyira érdekes, ha egyedi esetről lenne szó. Sajnos ez, ma már, inkább jellemző esete a globalista és liberális világ hozzáállásának. Bindel nem azt mondja, hogy a melegek jogainak korlátozása aljas és veszélyes dolog, hanem azt állítja, hogy maga a bibliai tanítás az aljas és veszélyes. A Narancs újságírója persze ezt szó nélkül hagyja, nyilván azért, mert ő is így gondolja.

Mindez azért gond, mert a veszélyes nézeteket idővel betiltják. 

Ez a veszély még közvetlenül nem fenyeget, de azért emlékezzünk meg Aaron és Melissa Klein esetéről. Arról a mára bezárt amerikai cukrászdáról van szó, amelynek keresztény tulajdonosai nem voltak hajlandóak tortát sütni egy leszbikus esküvőre.

maxresdefault_3_1.jpg

A vállalkozás nemcsak kénytelen volt felhagyni tevékenységével és megfizetni a kiszabott 135 000 dolláros (körülbelül 38 millió forintos) büntetést, de mára az állam a keresztény házaspárral készített rádióinterjú miatt megtiltotta, hogy a nyilvánosság előtt arról beszéljenek, hogy a hitük miért készteti őket az ilyen jellegű megrendelések elutasítására.

Nagyon örülnék annak, ha a liberális jogvédők és újságírók végre erősen felháborodnának az ilyen Bindel-féle szövegeken, ha nem így lesz, akkor egy szavukat sem fogom elhinni. Viszont ha végre tiltakozó felvonulást tartanak pl. a Klein házaspár mellett, akkor újra érdeklődéssel hallgatom majd őket.

(írta: letterforce)

Szólj hozzá

LGBT Kereszténység szerintunk Julie Bindel