2016. nov 18.

Boszorkányüldözés: Nem antiszemita Trump főtanácsadója

írta: vigyazo
Boszorkányüldözés: Nem antiszemita Trump főtanácsadója

Épp ellenkezőleg: Steve Bannon elkötelezett Izrael támogatása mellett

steve-bannon-trumps-new-campaign-chief-is-a-right-wing-rottweiler-1471453485.jpgAz elnökválasztás után azonnal éles támadás érte Donald Trump első döntését, amellyel stratégiai főtanácsadójának nevezte ki Stephen (Steve) Bannont, aki augusztustól az elnökjelölti kampányát vezette. Bannon ezt megelőzően a Breitbart News hírportál ügyvezető igazgatója volt. A főáramú média véleményvezérei szerint Bannon “antiszemita”, “idegengyűlölő”, aki a “fehér felsőbbrendűség” eszméjét képviseli a Trump-kormányzatban, ezért a megválasztott elnöknek azonnal vissza kell vonnia megbízatását. Donald Trump nem foglalkozik a tanácsadója körül keltett médiahisztériával, miközben zsidó közéleti személyiségek sora állt ki Bannon mellett.

A sort a liberális média öklének tekintett Huffington Post nyitotta meg. Az online híroldal szerint Steve Bannon szalonképtelen személy, mert irányítása alatt a Breitbart News az antiszemita, iszlámgyűlölő, homofób, rasszista, bigott fundamentalista szerzők és nézetek gyűjtőhelyévé vált. A Huffington Post a Rágalmazás Elleni Liga (Antidefamation Leauge - ADL) közleményére hivatkozik. A zsidó szervezet szerint a Breitbart News az alternatív jobboldali média legbefolyásosabb szócsöve, amely bírálja a republikánus elitet és a baloldalt. Ugyanakkor az ADL közleménye leszögezi, hogy

nem tudnak semmi olyan antiszemita kijelentésről, ami Bannontól származna.

A Huffington Post és az általa feltüzelt utcai tüntetők azonban mit sem törődnek azzal, hogy az ADL nem tekinti antiszemitának Steve Bannont, és tovább folytatja a médiakampányt ellene, azt remélve, hogy sikerült “kilőniük” Donald Trump bizalmi emberét és főtanácsadóját.

582e015f180000ca0330eb11.jpeg

Steve Bannon (jobbról) Donald Trump tanácsadói testületében 

A rágalomhadjárat nyomán több neves zsidó közéleti személy állt ki Bannon mellett. David Horowitz, a marxista új baloldaliként indult, mára konzervatív cionistává lett publicista nyilatkozatban szögezte le, hogy ő a szerzője annak a cikknek, amellyel Bannont támadják. A szóban forgó írás a Breitbart Newsban jelent meg, és a kritikusok szerint azért “antiszemita”, mert “renegát zsidónak” nevez egy republikánus politikai elemzőt, Bill Kristolt, aki a kampányban Hillary Clinton mellé állt. Horowitz kiáll állítása mellett, mivel Kristol valóban “renegát” lett, vagyis “átállt” a másik táborba, és a “Never Trump” (Soha Trumpot!) mozgalom vezetőjeként még a júliusi republikánus jelölőgyűlésen is meg akarta buktatni Donald Trumpot.

dershowitz-obama-e1439897861697.jpg

Alan Dershowitz jogászprofesszor Barack Obama elnökkel a Fehér Ház Ovális Irodájában

Kiállt Bannon mellett a Harvard egyetem neves nemzetközi jogászprofesszora, Alan Dershowitz is, akinek nemrég magyarul is megjelent a The Case for Israel (Izrael védelmében) című könyve. Dershowitz szerint

nem legitim valakit antiszemitának nevezni pusztán azért, mert nem értünk egyet a politikai nézeteivel.

“A tények azt mutatják, hogy Bannon úr nagyon jó viszonyban áll a zsidósággal. Korábbi munkatársam, Joel Pollak (a Breitbart News jelenlegi főszerkesztője) ortodox, az ünnepnapokat szigorúan betartó, elkötelezett zsidó és elkötelezett cionista. Kiválóan együttműködött Bannon úrral, aki támogatja Izraelt” – nyilatkozta Dershowitz, aki szerint nagyobb probléma az, hogy

“a legrosszabb bigott antiszemiták” és “Izrael-ellenesek” a “kemény baloldalon” találhatók.   

Miközben a média Bannont támadja a nemlétező “antiszemitizmusa” miatt, alig esik szó például arról, hogy a Demokrata Párt Országos Választmánya egy olyan személyt javasol a terület elnökének, aki kapcsolatban áll a Muzulmán Testvériséggel.

ellison_1.jpg

Keith Ellison, a Demokrata Országos Választmány elnökaspiránsa

Keith Ellison minnesotai kongresszusi képviselő a szervezet amerikai csoportjának, a Muszlim Amerikai Társaságnak (Muslim American Society) a 13 ezer dolláros támogatásával utazott mekkai zarándokútra, 2008-ban. Kongresszusi kampányát nagy összegekkel segítette az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (Council on Americal Islamic Relations), amelyet az amerikai igazságügyi minisztérium a Hamasz terrorszervezet támogatói között tart nyilván.

(A kettős mérce a kampányban is élesen megmutatkozott, amikor a média rendszeresen antiszemitizmussal vádolta a Hillary Clinton egyik legfőbb támogatója, Soros Györggyel szembeni politikai kritikákat, miközben teljesen legitimnek tekintette a Donald Trumpot támogató Sheldon Adelson zsidó milliárdos elleni kirohanásokat.)

Steve Bannont és a Breitbart Newst egyébként korábban pont az Izrael melletti nyílt kiállásuk miatt bírálták a baloldalról. Bannon volt az, aki Trumpnak azt javasolta, hogy üzenetet küldjön a választás után az izraeliekhez. Ebben Trump a “remény fénysugarának” nevezte Izraelt a Közel-Keleten, ami új hang az Obama-adminisztrációhoz képest, amely inkább a problémák okát látta a jobboldali vezetésű zsidó államban.

13914060_10157508667685354_540479686806435588_o.jpg

Andrew Breitbart, az alapító

Amúgy a Breitbart News indulása – amelynek a látogatottsága a kampányban megelőzte a Fox Newst is – éppen Jeruzsálemhez köthető. Az alapító, Andrew Breitbart küldetésének nevezte, hogy “lerombolja a régi gárdát a médiában”. A honlap ötlete Jeruzsálemben fogant meg. Breitbart itt határozta el, hogy egy kompromisszumok nélküli, elkötelezett szabadságpárti és Izraelt támogató híroldalt hoz létre, mert elege lett a főáramú média és az anticionista lobbicsoportok Izraelt lejárató sajtókampányaiból. Annak ellenére, hogy Andrew Breitbart 2012-ben elhunyt, a nevét viselő híroldal megmaradt az alapító küldetése mellett és Breitbart halála után a híroldal főszerkesztője egy ortodox zsidó újságíró, Joel Pollack lett.

Update: Izrael amerikai nagykövete, Ron Dermer is kiállt Steve Bannon mellett. Dermer szerint "készek együttműködni Bannonnal, csakúgy, mint Donald Trumppal, akit "Izrael igaz barátjának tartanak", Mike Pence alelnökkel együtt. 

(via Cionizmus blog)

Szólj hozzá

hatalom Donald Trump Steve Bannon Breitbart News Alan Dershowitz David Horowitz