2017. már 01.

"Összefogunk a gyűlölet minden formájával szemben": történelmi programot hirdetett Trump

írta: vigyazo
"Összefogunk a gyűlölet minden formájával szemben": történelmi programot hirdetett Trump

Magyar szinkronnal a kongresszusi beszéd, amit még a CNN is 70%-os támogatottsággal mért

170228212727-09-trump-joint-address-congress-super-169.jpg

Több mint 10 százalékkal nőtt az elnök iránti bizalom, miután Donald Trump elmondta első, programadó beszédét az amerikai kongresszus két háza előtt. A beszédről még a CNN is 70%-os támogatottságot mért, és a közvélemény abszolút többsége, 57% úgy véli, hogy Trump elnöksége alatt "nagyon jó irányba" alakulnak a dolgok Amerikában. Trump külön köszöntötte Ryan Owens tengerészgyalogos veterán özvegyét, aki néhány nappal hivatalba lépése után halt hősi halált: "A Biblia arra tanít bennünket, hogy nincs nagyobb szeretet annál, mint amikor valaki életét adja a felebarátjáért. Ryan letette az életét a barátaiért, országáért és a szabadságunkért – és ezt soha nem feledjük el."

A Hit Rádióval közösen elkészítettük a történelmi beszéd sűrítményét, magyar hangalámondással:

A beszéd legfontosabb üzenetei:

1. Összefogás a gyűlölet és a gonoszság minden formájával szemben:

Ma este, amikor az Afroamerikai Történelem Hónapjának a lezárását ünnepeljük, megemlékezünk arról, milyen utat járt be nemzetünk a polgárjogok elismerése felé, és arról is, milyen munka vár még ránk. A zsidó közösségi központokat a közelmúltban ért fenyegetések és a zsidó temetők elleni vandalizmus, valamint a Kansas Cityben történt lövöldözés, mind arra emlékeztet bennünket, hogy

bár politikai ügyekben megosztott a nemzetünk, egységesek vagyunk abban, hogy elítéljük a gyűlöletet, és a gonoszság minden formáját.

Kapcsolódó cikkünk: Német farsangi gyűlöletkampány

2. Lecsapoljuk a korrupció mocsarát

Megkezdtük a kormányzati korrupció mocsarának a lecsapolását azáltal, hogy 5 éves tilalmat vezettünk be a vezető kormánytisztviselők számára, mielőtt lobbisták lehetnek.

3. Törvényesség a bűnözés és a káosz helyett 

Utasítottam a Belbiztonsági Minisztériumot, a Külügyminisztériummal és a Hírszerzési Igazgatósággal együtt, hogy határozott stratégiát dolgozzanak ki az országunkat elárasztó bűnözői kartellekkel szemben. Megakadályozzuk, hogy kábítószer áradjon be országunkba, és mérgezze a fiataljainkat. Akik pedig már függővé váltak, azoknak bővítjük a kezelési programokat. … Azt akarjuk, hogy minden amerikai boldoguljon. De ez nem valósulhat meg törvénytelenség és káosz közepette. Helyre kell állítanunk a törvényes rendet határainkon.

4. A határok védelme

Határozott lépéseket teszünk, hogy megvédjük nemzetünket a radikális iszlamista terrortól. … Nem együttérzés, hanem felelőtlenség az, ha olyan országokból engedünk be embereket, ahol nem lehet megfelelően ellenőrizni őket.

5. Új szankciók Iránnal szemben 

Új szankciókat léptettem életbe azon cégek és személyek ellen, akik támogatják Irán ballisztikusrakéta-programját, és megerősítettem szoros szövetségünket Izraellel.

6. Ezermilliárd dollár infrastruktúrára

Annak érdekében, hogy újjáépíthessük nemzetünket, azt kérem a kongresszustól, hogy hagyjon jóvá egy ezermilliárd dolláros infrastrukturális beruházási programot, amit költségvetési és magántőkéből finanszírozunk és ami több millió új munkahelyet teremt majd.

7. Az embereket megtévesztő Obamacare magától omlik össze 

Azt kérem továbbá a kongresszustól, hogy vonja vissza a Obamacare-t, mert ennek a költségei megkétszereződtek és megháromszorozódtak a a biztosítottak számára.

Emlékeznek ugye, hogy mit ígértek önöknek?

Hogy megtarthatják az orvosukat és a biztosításukat. Nos, már tudjuk, hogy ezeket az ígéreteket nem tartották be. Az Obamacare magától omlik össze és nekünk meg kell védenünk minden amerikait. Biztosítani fogjuk azt, hogy a korábbi feltételekkel folytatódjon az egészségbiztosítás, és stabil átmenetet kínálunk azoknak, akiknek a jelenlegi rendszer hátrányt okoz.

8. Az oktatás alapvető emberi jogi kérdés

Az oktatás korunk nagy polgárjogi kérdése. Azt kérem mindkét párt képviselőitől, hogy új oktatási törvényt fogadjanak el, ami biztosítja a hátrányos helyzetű fiatalok szabad iskolaválasztását, beleértve az afroamerikai és latino gyerekek millióit.

9. A gyilkossági hullámot meg kell állítani

A szegénység ördögi körének a megtöréséhez meg kell törnünk az erőszak körét is. 2015-ben fél évszázad óta a legnagyobb mértékben növekedett a gyilkosságok száma. Tavaly egyedül Chicagóban több mint 4000 embert lőttek le, és a gyilkossági ráta idén még magasabb. … Ezt a jövőt akkor tudjuk megvalósítani, ha a rendvédelmi erőkkel együtt és nem ellenük dolgozunk. ... Utasítottam a Belbiztonsági minisztériumot, hogy állítsanak fel egy hivatalt az amerikai áldozatok támogatására. A hivatal a bevándorlással kapcsolatos bűncselekmények áldozatait védi majd. Kiállunk azok mellett, akiket a média semmibe vesz, és akiket a lobbicsoportok elhallgattatnak.

10. Erős hadsereg

Olyan költségvetést küldök a kongresszusnak, ami újjáépíti a hadsereget, felszámolja a védelmi pazarlást, és az amerikai történelem legnagyobb védelmiköltségvetés-növekedését jelenti majd.

owens.jpg

Áldást jelent számunkra, hogy itt van velünk ma este Carryn Owens, a haditengerészet kommandós parancsnokának, William "Ryan" Owensnek az özvegye. Ryan úgy halt meg, ahogyan élt: harcos volt és hős, aki a terrorizmus ellen harcolt, és nemzetünket védelmezte. Ryan egy nagyon sikeres akció részese volt, amiben kulcsfontosságú hírszerzési információk sorát tudtuk megszerezni, és ezek a jövőbeli győzelmeinkhez is segítséget nyújtanak majd. Ryan öröksége múlhatatlan erőt ad számunkra.

Mert a Biblia arra tanít bennünket, hogy nincs nagyobb szeretet annál, mint amikor valaki életét adja a felebarátjáért.

Ryan letette az életét a barátaiért, országáért és a szabadságunkért – és ezt soha nem feledjük el.

11. A szövetségesek fizetnek a biztonságért

Szövetségeseink, akik most tűnődnek, milyen barát is lesz Amerika, legjobban teszik, ha az egyenruhás hőseinkre néznek. Partnereinknek azonban teljesíteniük kell a kötelezettségeiket. Kemény és őszinte tárgyalások után, már el is kezdték ezt teljesíteni. Elmondhatom önöknek, hogy már jönnek be a pénzek, ami nagyszerű hír.

12. A nagy álom együtt sikerülhet

Azt kérem a kongresszus minden tagjától, hogy csatlakozzanak hozzám, és álmodjunk együtt egy nagy, bátor és merész álmot országunk számára. És akik ma este néznek és hallgatnak, kérem önöket, hogy higgyenek magukban. Higgyenek a jövőjükben és újra higgyenek Amerikában. Köszönöm. Isten áldja meg önöket, és Isten áldja meg az Egyesült Államokat.

Szólj hozzá

hatalom Kongresszus Washington Donald Trump