2017. jún 01.

"A magyar keresztények példát mutatnak Európának"

írta: Europa22
"A magyar keresztények példát mutatnak Európának"

A Családvédelmi Tanács elnöke szerint Budapest a kontinens egyik "szellemi központja"

szpa1.jpgA Családvédelmi Tanács (Family Research Council – FRC) elnöke, Tony Perkins a befolyásos washingtoni konzervatív szervezet oldalán számolt be két munkatársuk, Peter Sprigg és Travis Weber budapesti útjáról. Mint írja, azért utaztak Magyarországra, hogy részt vegyenek a Családok Világkongresszusa rendezvénysorozatán. "A konferencia helyszíne részben azért lett idén Budapest, mert az ország jelenlegi miniszterelnöke, Orbán Viktor családbarát politikát folytat" – írja Perkins, aki emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök maga is felszólalt a rendezvénysorozat egyik eseményén, a Budapesti Demográfiai Fórumon, ahol figyelmeztetést intézett Európa felé, miszerint a csökkenő születési és szaporodási statisztikái alapvető veszélyt jelentenek a kontinens jövőjére.

"Míg Magyarországon jártak, Peter és Travis nagyszerű lehetőséget kaptak arra, hogy építsék a kapcsolatot a Hit Gyülekezetével, amely egy nagy pünkösdi jellegű közösség, budapesti központtal, amely Magyarország-szerte és a környező országokban is rendelkezik társközösségekkel" – írja a Családvédelmi Tanács elnöke, aki így mutatja be a közösség történetét:

hungary_770x400.jpg

"A gyülekezet 1979-ben jött létre, amikor az alapító-pásztora, Németh Sándor több kereszténnyel együtt egy lakásban kezdett ima-összejöveteleket tartani. Az 1980-as évek során a gyülekezetet üldözte a kommunista hatalom. A közösség a Vasfüggönyön kívülről kapott támogatást és bátorítást, többek között az amerikai pásztoroktól és keresztényektől. A kommunizmus összeomlása óta a gyülekezet akkorára nőtt, hogy a heti istentiszteleteit több mint tízezren látogatják, de összesen hatvanezer ember felé szolgál a gyülekezeti hálózatán és a médián keresztül. A Hit Gyülekezete ezen felül egy TV-állomást, rádiót és iskolákat (többek között az államilag is akkreditált Szent Pál Akadémiát) is üzemeltet, karitatív tevékenységet folytat és a hetilapot is kiad. A Hit Gyülekezete erőteljesen támogatja Izraelt (a gyülekezet vendége volt már a holokauszt-túlélő Elie Wiesel és a szovjet zsidó disszidens, Natan Saranszkij is), és folyamatos küzdelmet folytat az antiszemitizmus ellen. A gyülekezet rendelkezik egy olyan vonatvagon másolatával, amelyhez hasonlóakban deportálták a zsidókat a koncentrációs táborokba a holokauszt idején. A gyülekezet ezt a vagont szállítja körbe Magyarországon, hogy ezzel is képezze az embereket és harcoljon az antiszemitizmus ellen. Sándor pásztor egy Izrael támogatására megtartott rendezvény kapcsán járt Washingtonban is néhány évvel ezelőtt – az FRC-ben ekkor találkoztunk vele először."

Tony Perkins kiemeli, különösen bátorító a számunkra, hogy "a Hit Gyülekezete ugyanazokért a dolgokért harcol erőteljesen a magyar társadalomban, amelyekért mi itt, az Egyesült Államokban, az FRC-ben dolgozunk – amelyek – többek között – az emberi szexualitás, a pornográfia, a vallásszabadság. Egy este Travisnek és Peternek lehetősége adódott a gyülekezet főiskolájának, a Szent Pál Akadémiának több száz hallgatója előtt beszélni ezekről a témákról. Miután röviden elmondták, mi a szakterületük az FRC-nál, kérdésekre válaszoltak – három órán keresztül. Ezt követően a gyülekezet több vezetőjével és a főiskola munkatársaival is találkoztak. A következő estén Sándor pásztor meghívta Travist és Petert, hogy az egész gyülekezet előtt beszéljenek – a gyülekezet megtöltötte a korábban téglagyárként funkcionáló, tízezer fős épületet. Travis és Peter ismét beszéltek az FRC munkájáról, bátorították a keresztényeket és imádkoztak is azért, hogy a gyülekezet áldás tudjon lenni Magyarország számára. Az istentiszteleten való szereplés mellett – amelyről felvétel is készült – Travis és Peter rádiós interjút is adott a gyülekezet rádiójának és Travis együtt is ebédelt Sándor pásztorral. Mindannyiunkat bátorítson az, hogy vannak munkatársaink Közép-Európában, akik szintén azért dolgoznak, hogy a társadalmukat átalakítsák – Krisztusért."

travis.jpg

Travis Weber a Szent Pál Akadémián 

Tony Perkins úgy véli, hogy "a Hit Gyülekezete Magyarország és Közép-Európa egyik 'szellemi központjává' vált" és fontosnak tartja, hogy az amerikai keresztények erősítsék és bátorítsák "őket és más magyar hívőket is, akik nem csupán a saját nemzetüknek, hanem a környező országoknak is áldást tudnak jelenteni. Sokan közülük tudatában vannak a kormányuk családbarát politikájával, de erőre van szükségük ahhoz, hogy továbbra is bizonyságot tudjanak tenni Krisztusról a kormányuk és embertársaik felé – a nemzetük és Európa jóléte érdekében. Hozzánk hasonlóan, amellett, hogy a szekuláris kulturális erőkkel kell megvívniuk, az olyanokkal szemben is harcolniuk kell, mint Soros György, aki magyar származású és aki továbbra is a népszerűsíti a szexualitással kapcsolatos destruktív képzeteit a budapesti székhelyű CEU egyetemének genderszakán keresztül."

Az FRC elnöke szerint "a Hit Gyülekezete tagjai látják és értik ezeket a veszélyeket. Nem hagyták, hogy megfélemlítse őket a kommunizmus. Azt sem fogják hagyni, hogy az agresszív liberális progresszivizmus megfélemlítse őket. Ilyen módon mi is (akik nem kellett, hogy szembenézzünk a kommunizmussal, de most ugyanazzal az agresszív liberalizmussal kell szembenéznünk itt Amerikában) tanulhatunk az ő bátor kiállásukból. Ezzel együtt, nekik is továbbra is szükségük van az imáinkra, ahogyan 'odaállnak a résre' Magyarország és Európa érdekében."

Szólj hozzá

család gender házasság Travis Weber