2017. júl 16.

"Mentek a levesbe" – Kitiltotta a teológusnő a Bibliával érvelő keresztényeket

írta: vigyazo
"Mentek a levesbe" – Kitiltotta a teológusnő a Bibliával érvelő keresztényeket

Két kommentelő válasza Dr. Perintfalvi Ritának

uptofaith2_0.jpgA 168 óra hozta le dr. Perintfalvi Rita katolikus teológus interjúját, mely címében azt állítja: "Közkeletű tévedés, hogy a Biblia bűnként aposztrofálja a homoszexualitást". Keresztényként ezt felháborítónak találjuk, ugyanis ez hazugság, ez esetben pedig, mivel teológusról beszélünk, félrevezetés. A gender irányzattal szimpatizálók sok esetben isteni legitimitást keresnek a bűnös cselekedeteiknek a szeretet címszavával képmutatóskodva. Jézus a következőket mondta: „Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; amiképpen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében.” (János 15. 10.)

Perintfalvi Rita katolikus teológus, a biblikus tudomány doktora és mentálhigiénés szakember. Diplomát szerzett a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, a Győri Érseki Hittudományi Főiskolán, a Szegedi Hittudományi Főiskolán, valamint a Bécsi Egyetemen. Jelenleg az Universität Wien Katolikus Teológiai Fakultásán a Szisztematikus Teológia és Etika Intézet tudományos kutatója. A 168 óra bizonyára intellektuális legitimitást akart szerezni a cikknek a hölgy tudására hivatkozva. Az interjúban azonban semmi konkrétat nem említ a Bibliából, ami alátámasztja állítását. Ehelyett idéz egy részletet a Katolikus Katekizmusból. A tudományosság látszatát keltve próbál meg egy hamis állítást bebizonyítani.

Több olyan rész van a Bibliában, amely egyértelműen kijelenti: a homoszexualitás bűn. Cikkünk azonban nem teológiai jellegű, mi most főként a Facebookon történtekre szeretnénk koncentrálni.

Rita a Facebookon megosztotta a 168 órás interjúját, mely alatt rövid idő alatt nagyon sok komment gyűlt össze. Több ismerősünkkel együtt mi is korrekt stílusban igehelyekkel alátámasztottuk álláspontunkat, miszerint a homoszexualitás a Biblia szerint igenis bűn. A hölgy, miután saját álláspontját nem tudta a Biblia alapján igazolni és alátámasztani, kommentjeinket "troll-" és "nácitámadásként" értelmezte.

Meg szerettük volna tudni, hogy mi alapján jutott arra a következtetésre, hogy a Biblia nem tartja bűnnek a homoszexualitást, ezért idéztük neki a Rómaiakhoz írt levél 1. részének 18-32. versszakait. A Károli Gáspár-féle bibliafordítás szerinte "szörnyű pontatlan és torz fordítás". Ám a Károli-fordítás régiességével nem lehet bebizonyítani a homoszexualitás létjogosultságát a kereszténységben. A teológusnő reakciója ezután nem az volt, amit ilyenkor várnánk, hogy esetleg idéz egy pontosabb fordítást, hogy lássuk, mi szerepel azon az igeszakaszon valójában, hanem ehelyett letiltotta a kommentelőt. A görög fordításra, amit elmondása szerint a követői közül is "értenek sokan", egyáltalán nem reagált. A vitát többször is leterelte a témáról, interjújával kapcsolatos kérdéseinkre érdemi választ nem adott, hanem azt javasolta, hogy olvassuk el 3 másik írását, vagy üljünk be az egyetemi óráira és ott majd megtudjuk a válaszokat. Mégsem ez a legnagyobb probléma. Azokat a kommentelőket, akikkel nem értett egyet, vagy lájkoltak egy az övével ellenkező véleményt, egyszerűen letiltotta a Facebook-fiókjáról, így nagyon sokunkat, de volt olyan, akit egyszerűen csak "megunt". Ezóta követőivel a kommenteken gúnyolódnak, amikhez saját felhasználóinkkal már nem férünk hozzá.

A többdiplomás hölgy a szeretet és a szabadság híve, derül ki Facebook-profiljából, ennek ellenére úgy tűnik, mégsem hisz a szólásszabadságban, de a kulturált vitában sem. Hadat üzent a más véleményen levő "trolloknak": "Egy beszólás után mennek a levesbe!" Bizony, sajnos ez történik azzal, aki a Bibliából idéz dr. Perintfalvi Ritának. Egy posztjából kiderül: 30-40 felhasználót tiltott le. Sebaj, a történteket sikernek könyvelte el, majd a szeretetről posztolt, egy szivárványos rajzzal megspékelve.

Facebook-faláról kiderül még, hogy a keresztények nevében menetel immáron többedszer a Pride-on, írásaiban hozzátesz, vagy éppen elvesz a Biblia üzenetéből. Természetesen a meleglobbi ügyét meglovagolva nagy népszerűségre lehet szert tenni, de kérnénk Perintfalvi Ritát, hogy ezt ne a kereszténység zászlaja alatt tegye, mert ez sérti azokat az embereket, akik komolyan gondolják a Bibliát!

Gosztola Jonatán és Zámbori Jonatán

Szólj hozzá

homoszexuális melegházasság Biblia LGBTQ