2017. nov 12.

Németh Sándor a zaklatási botrányokról: "A futball és az egyházak is részesei az erkölcsi válságnak"

írta: vigyazo
Németh Sándor a zaklatási botrányokról: "A futball és az egyházak is részesei az erkölcsi válságnak"

A lelkész szerint még nem történt konzervatív fordulat Magyarországon

nemeth_hit.png

“Minden lelepleződésnek örülök” mondta a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, mert “amikor a gonosz világosságra jön, gyengébb lesz a bűn hatalma a földön”. Németh Sándor szerint a magyar társadalom szinte minden szférája erkölcsi válságban van, a futballtól az egyházakig.

Részlet a Vidám Vasárnap 2017. november 12-ei adásából. (Forrás: Vidám Vasárnap YouTube-csatorna

A Hit Gyülekezete vezetője a Vidám Vasárnap adásában egy nézői kérdésre válaszolva elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy az első egy-két botránnyal “be akartak buktatni bizonyos embereket, de most már számos lelepleződés spontán történik” mondta a lelkész, aki egyetért azokkal, akik fellázadtak a hatalommal való visszaélés ilyen formáival szemben.

“Reálisnak kell lenni: nem a művészvilág az egyetlen szféra, ahol ilyen jelenségek történnek, és a munkahelyi prostitúció sem most kezdődött. El kell ismerni, hogy Magyarországon a kormányzat igyekszik egyfajta konzervatív fordulatot elősegíteni, de

továbbra is súlyos morális válság és értékvesztés tapasztalható a magyar társadalomban

mondta Németh Sándor.

“Talán fékezni sikerült a válságot, de fordulat nem történt morális téren, és erre a magyar futball az egyik bizonyíték, de

említhetem az egyházakat is, ahol szintén nem történt meg a konzervatív fordulat.

“Rengeteg olyan egyháztag van, akiknek nem sok közük van Jézus Krisztushoz, és ellentétes módon élnek, ahogy az egyházuk tanítja, ezért Magyarországon az erkölcsi megújulás még a jövő feladata, a mi feladatunk” szögezte le a Hit Gyülekezete vezetője.

(A címlapkép forrása: Németh Sándor Instagram-oldala)

Szólj hozzá

futball zaklatás egyházak hit gyülekezete