2018. ápr 01.

Az újságírás halála

írta: vigyazo
Az újságírás halála

Keresztény egyházat becsmérel a HVG húsvéti száma

hvg.png

Van úgy, hogy egy újságról azt hiszed, tárgyilagos és méltányos. Évek óta ez a híre, ilyenként veszed, ezért is olvasod. Ezért hiszed el, hogy a véleményoldal is normális és korrekt, ha vitakozik is, nem hazudik legalább. Ezt gondoltuk a HVG-ről is. Eddig.  Pár éve  már sokasodtak a kérdőjelek. Mostanra  végstádiumba jutott a lap.

Jó példa erre a konzervatív oldalról dezertált Balavány György legújabb cikke a „Halálos hitélet”. A lap húsvéti (!) számában megjelent írás célpontja egy magyar egyház, a Hit Gyülekezete. A szerző szerint a hazugságbirodalmat építő kormányzat nem lehetne a gyülekezet partnere semmiben. A Fidesz úri gazemberekből áll csak és a velük együttműködők is úri gazemberek lesznek. A hiteseknél a pénz a minden, ez a hit fokmérője. Nem gondolnak fintorogva az oroszokra, B. szerint ez is borzasztó. Nem veszik komolyan a hazugság és a lopás tilalmát. A teológiai téveszméik még nem okoznának olyan nagy bajt, de az, hogy tolvaj gazembereket támogatnak „ez az út a hit halála”. B. elmondja, hogy egyáltalán nem rajong a Hit Gyülekezetéért és tényleg, ez valóban minden sorából süt, azokból is, amiket tárgyilagosnak szánt.

Ennyi talán elég ízelítőnek. Az egész lényege a tömény rosszindulat.

Az Orbán támogatójából harcos ellenséggé vált újságírót árulónak is tartja régi munkatársai egy része.

De ha ez nem is áll, az biztos, hogy a tisztességes újságírást elárulta. Nem állok neki a tételes cáfolatnak, mindenki előtt nyilvánosak és évek óta hozzáférhetőek a gyülekezet anyagai, dokumentumai. A vezető lelkész évek óta sokat nyilatkozik, jelen van a Facebook-on, hallható a Vidám Vasárnapban. Ha valaki ennek ellenére egy ilyen cikket tákol össze, azon nem tudunk segíteni. Végül a lap, amely sokezres példányban ki is nyomtatja ezt a rágalomáriát, bizonyítja, hogy a hazugságot nem veti meg. Ezentúl, ha veszünk HVG-t, akkor csak azért tegyük, hogy megnézzük, mit hazudtak azon a héten.

Longauer László

Szólj hozzá

húsvét hvg kereszténység balavány Hit Gyülekezete