2018. máj 16.

"A hit diplomatái": Németh Sándor a jeruzsálemi Kneszetben ünnepelte Izrael 70. évfordulóját

írta: vigyazo
"A hit diplomatái": Németh Sándor a jeruzsálemi Kneszetben ünnepelte Izrael 70. évfordulóját

Jeruzsálem elismerése a keresztény közösség sikere is

knesset2.png

A jeruzsálemi parlamentben, a Kneszetben ünnepi ülést tartottak Izrael 70. évfordulója és Jeruzsálem fővárosként történt elismerése alkalmából, amelyen izraeli politikusok és diplomaták mellett nemzetközi keresztény vezetők vettek részt, köztük Magyarországot Németh Sándor, a Hit Gyülekezete alapító-vezető lelkésze képviselte.

Josh Reinsten, a Kneszet Keresztény Szövetségesei Csoport igazgatója az izraeli Arutz7 televíziónak elmondta, hogy az ünnepi rendezvényen a “hit alapú diplomáciának” nevezett mozgalom sok éves erőfeszítéseit kívánják elismerni, ami most kezdi megteremni a gyümölcseit.

Az izraeli Arutz7 televízió riportja a jeruzsálemi rendezvényről (magyar felirattal)

“Amikor a hit emberei a bibliai meggyőződésüket politikai cselekvéssé formálják, bámulatos eredményeket érhetünk el. Két nappal ezelőtt láthattuk az amerikai nagykövetség megnyitását Jeruzsálemben, ma pedig a guatemalai nagykövetség nyitotta meg a kapuit. És tudjuk azt, hogy sok ország készül követni ezt a példát. Mindig tudtuk azt, hogy

azokkal az emberekkel együtt, akik bibliai alapon támogatják Izraelt, és ezt valódi politikai tettekké formálják, hallatlan dolgokat tudunk elérni.”

- mondta Reinstein, aki szerint az amerikai és a guatemalai nagykövetségek áthelyezése Jeruzsálembe olyan eredmény, amelyben Izrael keresztény szövetségesei aktívan részt vettek.

Németh Sándor a Hit Rádiónak adott interjúban elmondta, hogy örömteli és bizakodó a hangulat Jeruzsálemben, annak ellenére, hogy "a gázai határnál a Hamasz – nőket és gyermekeket használva élő pajzsként - mészárlásra készült az övezet közelében fekvő kibucokban. Nem tudtak áttörni, mert ezt az izraeli hadsereg – előzetes figyelmeztetés után – megakadályozta. Az izraeli társadalom egységes, sajnálják az áldozatokat, de még az arab országok sem tiltakoztak.

Csak Irán, és a velük szoros üzleti kapcsolatban álló uniós országok valamint Törökország igyekeznek jogsértésként beállítani az eseményeket,

holott az izraeli hadsereg jogszerűen védte az állam határait és a lakosságot. Sőt, részt vesznek a sebesültek ellátásában is. A lakosság körében azonban ezek az önvédelmi lépések nem zavarták meg az állam 70. születésnapja és a Jeruzsálem elismerése miatti örömöt."

A rendezvényen szintén köszönetet mondott Yehuda Glick, a kormánypárt, a Likud Kneszet-képviselője. Glick néhány évvel ezelőtt a csodával határos módon élt túl egy terrormerényletet, amikor egy merénylő közvetlen közelről négyszer is rálőtt.

“Nem tudok szavakat találni erre a túláradó, izgalmas, dicsőséges érzésre, amit ezen a héten érzek. Most ünnepeljük Izrael 70. születésnapját és pont ezen a héten kezdik a világ nemzetei elismerni Jeruzsálemet az izraeli nép és Izrael Állama fővárosának. De Jeruzsálem ennél is több, Isten bibliai fővárosa. Mindezekben az eseményekben egy mély, hitbeli értelmet látunk, amelyek a reményeink szerint a következő lépéshez vezetnek el bennünket, a megváltás folyamatában, amikor Jeruzsálem és a Templom-hegy olyan világközpont lesz, ahonnan az egyetlen Igaz Isten Nevét segítségül hívjuk és ahonann béke árad majd a világra.” - mondta az izraeli képviselő.

Szólj hozzá

izrael jeruzsálem hit gyülekezete Németh Sándor Donald Trump