2015. nov 15.

Sokk: Európa megdöbbenéssel lesz öngyilkos?

írta: joeray
Sokk: Európa megdöbbenéssel lesz öngyilkos?

Európa megdöbbent. Hogyan történhetett ilyen borzalom a kontinens kulturális központjában? Hidegvérű gyilkosok szórakozni vágyó, ártatlan fiatalokat mészároltak le. Európa pedig megdöbbent, az emberek megdöbbentek, a politikusok megdöbbentek. Kérdem én: min? Nem számítottak rá? A támadás szörnyű, de nem az utolsó volt.

Raymond Ibrahim iszlámspecialista szerint a párizsi támadás legnagyobb tanulsága az, hogy az ilyen támadások addig fognak folytatódni, amíg vezetőink nem képesek a megdöbbenésen kívül mást is tenni. 

A legmegdöbbentőbb pontosan az, hogy sokan még mindig megdöbbenve állnak az események előtt.

Amikor valaki meg van döbbenve, lényegében azt fejezi ki, hogy nem tudja, egy esemény hogyan történhetett meg. Vajon ez azt jelenti, hogy azokat a nyilvánvaló okokat, mint a hatalmas és folyamatosan növekvő európai muszlim közösségekben elhangzó szélsőséges tanítások és az ehhez párosuló politikai korrektségből adódó mellébeszélések sorozata, senki nem veszi észre és nem is akar ezeken változtatni? Senki, sem a politikusok, sem a békés muszlim tömegek, nem tesznek majd semmit a muszlim közösségek radikalizálódása ellen? 

A támadás után a bal- és jobboldali szereplők egyaránt megszólaltak. A baloldal bőszen hangoztatta, a terrorhoz semmi köze a bevándorlásnak, a jobboldalról pedig a "mi szóltunk előre, hogy ez lesz" volt hallható. De amit mindkét oldalon láthattunk, az a totális megdöbbenés és félelem. 

Arra viszont senki sem gondolt, hogy talán nem a megdöbbenés a megfelelő reakció a terrorra, hanem a cselekvés. Ideje őszintén szembenézni az iszlám szélsőséges tanításaival és a bevándorlással. Beszéljünk őszintén a háborúról, amelybe akaratlanul, de mindannyian belekerültünk. 

Európa városainak utcáin addig fog folytatódni a terror, ameddig vezetőink reakciója újra és újra ugyanaz: a megdöbbenés.

Szólj hozzá

iszlám terrorizmus Európai Unió Európa Párizs migránsok Iszlám Állam szerintunk érték/ítélet iszlamizáció