2015. ápr 14.

A különc szuperhős: 10 furcsa tény Batmanről

írta: Europa22
A különc szuperhős: 10 furcsa tény Batmanről

150 ezer dollár egy igazi Batman-barlang

batman-arkham-origins-21126-1920x1080.jpg

Nem csak Pókembernek és Supermannek vannak titkai. Batman még ezeket a szuperhősöket is felülmúlja furcsaságaival, amelyek közül persze több inkább a rajongók különcségét jelzik. 10 tény, amit sose tudtunk volna meg a denevérember nélkül.

 1.  Batman szerint a rockzene az egyik kiváltó oka a bűnözői magatartásnak. A Fortunate Son (Szerencsés fiú) című képregényben Batman ellensége egy rocksztár, akinek az egyik rajongója a szuperhős segédje, Robin. Batman elmondja Robinnak, hogy a főellenségük, Joker a KISS együttes, egy másik ellenségük pedig a Black Sabbath sátánista zenekar rajongói.

tdkinterrogation.jpg

 2.  Batman főellenségét, Jokert egy alkalommal villamosszékkel kivégzik. A halott Jokert azonban egy különleges elixír feltámasztja.

 3.  A Sötét Lovag című Batman-film történetét Alan Moore írása inspirálta. Moore gyakorló varázslónak tartja magát, aki a kristálygömb használatról a következőt mondta: “Ijesztő. Az ember nevén szólítja őket ezen a furcsa, érthetetlen nyelven, belenéz az üvegbe és egyszer csak ott áll egy kis emberke, aki beszélni kezd hozzád. Működik a dolog.” Moore első házassága amúgy furcsa véget ért: feleségével együtt ugyanabba a nőbe lettek szerelmesek. Többet itt tudhatsz meg róla.

2158181-alan_moore.jpg

 4.  2011-ben kanadai tinédzserek több internetes pedofilt is lelepleztek. A fiúk fiatal lányokként hívták el találkozóra a fériakat, majd Batman és Robin jelmezben lefilmezték a velük történő konfrontációt és a jeleneteket feltöltötték a Youtube-ra. A kanadai rendőrség azonban lefújta a veszélyesnek tartott akciókat.   

 5.  Az ausztráliai Melbourne városát egy John Batman nevű ember alapította, a várost korábban Batmania-nak hívták.

 6.  A kanadai Viktória Egyetemen létezik egy "Batman-tudományok" című kurzus.

 7.  2011-ben két angol fiatalember megváltoztatta eredeti nevét a következőre: Emperor Gandalf Wolverine Skywalker Optimus Prime Goku Sonic Xavier Ryu Cloud Superman HeMan Batman Thrash.

 8.  Létezik a Batmannek egy olyan verziója, amelyben Bruce Wayne meghal, és ezután az édesapja lesz Batman, az anyja pedig a Joker.

batcave-house-1837134.jpg

 9.  Egy Chris Weir nevű férfi két éves munkával, 150.000 dollárból megépített egy valódi Batman-barlangot. Weirnek több, mint 2,000 Batman képregénye, profi kosztüme, és a barlanghoz egy titkos bejárata is van.

 10.  Egyes számítások szerint 300 millió dollárba kerülne, ha valaki a valóságban Batman szeretne lenni.

Frissítés: Olvasónk, negyven2 hívta fel a figyelmünket arra, hogy a mashable.com számításai szerint egy kis odafigyeléssel már potom 134 millióból kihozható a komplett szerelés. Bővebben itt, összehasonlítva az 1939-es árakkal (alig 10.000 dollár) 

Szólj hozzá

képregény batman hollywood Pókember Superman szerintunk