2015. okt 02.

"Keresztény vagy? Remek, akkor meghalsz": vallási alapon mészárolt az oregoni tömeggyilkos

írta: vigyazo
"Keresztény vagy? Remek, akkor meghalsz": vallási alapon mészárolt az oregoni tömeggyilkos

Az ISIS szelleme megérkezett Amerikába

screen-shot-2015-10-01-at-5_06_09-pm-800x449.png“Keresztény vagy? Igen? Remek, akkor egy pillanat múlva meglátod Istent” – egy túlélő beszámolója szerint az oregoni tömeggyilkos ezt mondta, amikor sorban megkérdezte áldozataitól, hogy milyen vallásúak. Aki kereszténynek vallotta magát, azt agyonlőtte, aki nem, azt elengedte vagy lábon lőtte. 

“Hé, te szőke nő! Élsz még?” – ezt kérdezte Chris Harper-Mercer a 18 éves Anastasia Boylantól, miután közvetlen közelről hátba lőtte. A lány a gerincébe kapta a golyót, nem veszítette el eszméletét, így hallotta a gyilkos szavait, de halottnak tettette magát, így túlélte a vérengzést.

2cffb98800000578-0-image-a-92_1443760681994.jpg

Anastasia Boylan és édesapja

A kórházban, ahol stabilizálták az állapotát, elmondta apjának, hogy  a fegyveres a földön fekvő diákokat egyesével felállította és megkérdezte tőlük, hogy keresztények-e. Az apa nyilatkozatát a CNN rögzítette.

A sorozatgyilkos, akit a rendőrök lelőttek, a közösségi profilján “nem vallásosnak” jelölte magát, és egy “Nem szeretjük a szervezett vallást” elnevezésű online csoportnak is tagja volt. 

A hatóságok szerint a golyóálló mellénybe öltözött, és nagy mennyiségű lőszerrel felfegyverkezett Harper-Mercer hosszú ostromra készült, és csak a rendőrség gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nem tudott még több emberrel végezni.

coptic_christians_lybia.jpg

Az oregoni vérengzés áldozatai ugyanúgy a hitük megvallásával pecsételték meg sorsukat, mint az ISIS által a líbiai tengerparton lemészárolt keresztények. Utolsó szavaikkal Jézust vallották meg: "Keresztény vagyok" – mondták, és ezzel Krisztushoz tartozónak vallották magukat. Róluk is mondta Jézus:

Valaki vallást tesz én rólam az emberek előtt, az embernek Fia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt

Szólj hozzá

usa oregon hatalom keresztényüldözés sorozatgyilkosság ISIS Egyesült Államok Líbia