2016. okt 20.

Ezért nem szavazhat egy keresztény Hillary Clintonra

írta: eisen64
Ezért nem szavazhat egy keresztény Hillary Clintonra

A harmadik vita vízválasztó volt

nvdb149-1020_2016_021523_hd.jpgAz utolsó elnökjelölti vitán a személyeskedések helyett az érdemi kérdéseké volt a főszerep, és olyan alapvető morális témák is előkerültek, amelyekről eddig nem vitázott a két jelölt. Bármit is gondoljanak a keresztények Donald Trumpról, egy dolog egyértelművé vált: a Bibliát tisztelő keresztény nem szavazhat jó lelkiismerettel a melegházassággal kezdett folyamatot radikálisan felgyorsító és az abortuszt a kilencedig hónapig engedélyező Hillary Clintonra. 

A műsorvezető, Chris Wallace első kérdése az volt, mit várnának el a Legfelsőbb Bíróságtól, amelynek az összetételét új kinevezésekkel a következő elnök évtizedekre meghatározhatja. 

Olyan Legfelsőbb Bíróságra van szükségünk, ami kiáll a nők jogai mellett, az LGBT közösség jogai mellett

– válaszolta Hillary Clinton, aki egyértelművé tette, hogy tovább haladna azon az úton, amelyet a tavalyi, a melegházasságot szövetségi szinten engedélyező döntés nyitott. A “házasság egyenlő jogát” a homoszexuális párokon kívül kiterjesztené a transznemű és más személyekre is.

image_1.jpg

Clinton az abortusszal kapcsolatban is egyértelműen radikális álláspontot fogalmazott meg. Kiállt amellett, hogy egészen a kilencedik hónapig engedélyezzék a terhesség-megszakítást, beleértve a részleges szüléssel járó abortuszt (partial birth abortion).

Ez utóbbi az életképes magzatok méhből történő kiemelésével és meggyilkolásával járó módszer.

A Legfelsőbb Bíróság 2007-ben megtiltotta a késői és a részleges szüléssel járó abortuszt, de Clinton egy új összetételű Legfelsőbb Bírósággal eltöröltetné ezt a tilalmat.

A demokrata elnökjelölt emellett még nagyobb kormányzati támogatásban részesítené a magzati testrészek kereskedelmével vádolt Planned Parenthood abortuszvédő szervezetet. A Planned Parenthood (PP) több vezetője tavaly egy titkos felvételen lebukott, amikor magzati testrészeket ajánlottak megvételre. Ezt követően életvédő és emberi jogi szervezetek azt követelték, hogy szüntessék meg a PP költségvetési támogatását.

Donald Trump ezzel szemben konzervatív, életvédő bírákat nevezne ki, akik megakadályoznák a Clinton által sürgetett ultraradikális reformokat.    

Szólj hozzá

abortusz elnökválasztás hatalom melegházasság LGBT Hillary Clinton Donald Trump meleg-lobbi Legfelsőbb bíróság planned parenthood