2016. okt 26.

Miért állítottak Baál-portálokat New York és London központjában?

írta: vigyazo
Miért állítottak Baál-portálokat New York és London központjában?

A világ 1000 nagyvárosában helyeznék el az elpusztított szíriai templom kapujának pontos mását

palmyra8-768x576.jpgLondon után New Yorkban is felállították a lerombolt palmürai Baál-templom kapujának pontos másolatát. Ez az első alkalom, hogy az ősi föníciai kultusz jelképei nyugati metropoliszokban megjelentek. A projekt szervezői hivatalosan a Szíria iránti szolidaritás kifejezésére szánták a Baál-replikákat. Jonathan Cahn amerikai szerző szerint azonban a csecsemőáldozatairól hírhedt kultusz emlékműveinek nincs helye a nyugati civilizáció központjaiban.

Londonban idén tavasszal Boris Johnson akkori főpolgármester avatta fel a Trafalgar-téren a palmürai Baál-templom bejárati kapujának egyiptomi márványból készült másolatát.

A templomot – más palmürai történelmi emlékekkel együtt – az Iszlám Állam terroristái robbantották fel 2015 szeptemberében. A Baál (Bél) szentélyt i.sz. 32-ben avatták fel, azokban az években, amikor néhány száz kilométerre Palmürától Jézus Krisztus szolgált Galileában. Közel 2000 évig állt, mielőtt az ISIS megsemmisítette.

palmyra_syria-1920x1080_1.jpg

Az Institute of Digital Archeology intézet munkatársai a fotók alapján elkészítették a templom 3D-s pontos makettjét. Ennek alapján készült a Londonban, majd New Yorkban felállított 12 méter magas és 15 tonna súlyú pontos másolat.

gettyimages-lpi12365_16-e.jpeg

A Baál-kaput szeptember 19-én Manhattanben, a City Hall Parkban állították fel, nem messze a szeptember 11-ei támadások helyszínétől. A projektet az UNESCO Világörökség Bizottsága is támogatja (az a szervezet, amely a napokban arról szavazott, hogy a zsidóságnak nincs köze Jeruzsálem óvárosához).

palmyra10-768x576.jpg

A szervezők azt tervezik, hogy világszerte 1000 hasonló Baál-portált állítanak majd fel.

Matt Barber amerikai kultúrtörténész szerint a palmüraihoz hasonló Baál-szentélyekben csecsemő- és gyerekáldozatok, valamint homoszexuális orgiák zajlottak. “A rituálék során a felnőttek összegyűltek az oltár körül, majd

tűzben égették meg gyerekeiket, akiket áldozatként ajánlottak fel Baálnak.

A szörnyű üvöltések és az égő emberi hús bűzében a résztvevők biszexuális orgiát tartottak. A rituálé célja a gazdasági jólét előidézése volt, arra ösztönözve Baált, hogy esővel tegye termékennyé „földanyát”. Az ilyen viselkedés természetes és sokszor nem kívánt következményeit, a terhességet és a gyerekáldást, kétféleképpen „kerülték el”. Választhattak azonos nemű partnereket az orgiák során, vagy a nem kívánt gyermekektől egy későbbi termékenységi szertartás során ‘megszabadulhattak’.”

Az elmúlt időben több ősi kultusz jelképe jelent meg látványosságként nyugati nagyvárosokban. A hindu Kali istenség képe például a New York-i Empire State Building oldalán tűnt fel gigantikus méretben:

hindu-goddess-kali-on-empire-state-building-now-temple-of-baal-end-time-headlines-nteb.jpg

A pusztítás hindu istenének, Sivának az emlékművét pedig a francia–svájci határon álló CERN nemzetközi kutatóközpontban állították fel, ahol néhány hónapja egy bizarr szertartásutánzatot is tartottak.

siva_szobor.jpg

Szólj hozzá

kvantum baál New York London Szíria Palmüra