2015. már 15.

"Mágikus energia, főnixpillanat": Orbán a szakrális lépcsőn

írta: vigyazo
"Mágikus energia, főnixpillanat": Orbán a szakrális lépcsőn

Mit jövendölt Rákay Philip neje a kormánynak 2015-re?

orban_15.jpg

Politikai elemzőknek már korábban is feltűnt az, hogy Orbán Viktor beszédeiben milyen  előszeretettel hivatkozik a “csillagok kedvező állására”, amikor kormánya vagy Magyarország esélyeit értékeli. Március 15-ei ünnepi beszéde sem volt kivétel, sőt, az első néhány mondat tömény ezoterikus üzenetére az EZO TV elkötelezett nézői vagy az ilyesfajta üzenetekre specializálódott Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia obskúrus előadói is csak elismerően bólinthatnak. Mit is hallottunk? 

"Most itt állunk, azon a helyszínen, ahonnan szét sugárzott, szerte áradt a mágikus energia, amely felvillanyozta és nagyszerű nemzetté formálta a magyarokat. Ha van szakrális lépcső a magyar történelemben, akkor ez az. Miképpen az is bizonyos, hogy 

ha van szakrális momentuma, főnixpillanata a magyar lélek újjászületésének, 

az a pillanat 1848. március 15-e. Szabadság és a nemzet függetlensége: ez a magyar élet, ez a magyar történelem páros vezércsillaga."

Azért mindez így, egy szuszra, elég erős. 

Nem csak mi éreztük így, ezek a mondatok harcedzett elemzőknek is feltűntek, például itt és itt.

Mint korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, Orbán Viktor 2000 óta használ beszédeiben rendszeresen misztikus képeket, analógiákat. Különösen kedveli az asztrológiai hivatkozásokat “a csillagok állására”.

A gyakori fordulat persze puszta szövegírói rutin is lehetne, ám az Orbán-kormányzat nem idegenkedik az asztrológusok tanácsaitól. Először a 444 figyelt fel arra, hogy a Fidesz-frakció havonta 600 ezer forintot fizetett kommunikációs tanácsadásért 2011-2013 között a Wieber and Wieber Kft-nek. A cég tulajdonosai Wieber Tamás és Wieber Orsolya, utóbbi a Fidesz-nagygyűlések korábbi műsorvezetőjének, az MTVA későbbi intendánsának, Rákay Philipnek a felesége. 

A Hír24 kíváncsi lett arra is, milyen tanácsot adhatott a cég a Fidesz-frakciónak. Nos, a tulajdonos Wieber Orsolya képzett asztrológus, a Magyar Planétás honlapján 2011 óta havonta közzéteszi “A Magyar Köztársaság horoszkópjának aktuális elemzését”. Bár a cikk megjelenése után a hivatalos szerződéses viszony megszűnt, Rákay Philip karrierje tovább ívelt. Néhány hónapon belül leigazolta az évi 80 milliárdos büdzsével gazdálkodó MTVA, így az asztrológiai tanácsok immár grátiszként is eljuthatnak a kormányzathoz.  

orban_korea_1.jpg

De vajon hallgatnak-e Orbán Viktor környezetében a rutinos asztrológusra? Nem tudjuk, mindenesetre ha igen, akkor az őszi önkormányzati választás után bekövetkezett viharok nem érhették váratlanul a kormányzatot. 

Az 2014-2015-ös évre szóló elemzés ugyanis nem ígér felhőtlen kormányzást. A “Szolár horoszkóp égi üzenete” szerint “a 2014-es naptári év a Szaturnusz éve. Üzenete szerint a nehézségek, koncentráltság és elmaradhatatlan tanulni- és fejlődnivaló a stabilitásunk záloga. ... A szaturnuszi erő elvetése azonban szabály nélküliséget, csalódottságot és kiábrándultságot okozhat életünkben.”

Aggasztó szavak, szinte előre látni bennük a netadó belengetése utáni hetek vízumgate-tel kevert megingását. De sebaj, 2015-re a helyzet javulhat a horoszkóp szerint: “Az új Szolár évben most az Oroszlánban tekintélyt szerezve önmagának nyílt szívűséget vesz magára, s jogaink, értékeink, megtartására és felmutatására hív mindannyiunkat. Mivel a Nap, azaz a vezetés, a kormány, s a mindenkori vezetői réteget képviseli, most a Jupiter az ő uralmi jegyében Oroszlánban a vezetés magára találását, aktivitását, a jogszerűség melletti magyarságtudattal rendelkező kiállását serkenti.  Úgy is fogalmazhatunk, hogy a dolgok mélyére hatoló kormányzati munka - ha a kozmikus erőkkel harmóniában cselekszünk -, most a külvilágban tekintélyt kölcsönöz nekünk.”

Ugye, ugye: Merkel és Putyin is megértette a csillagok szavát, és eljött meglátogatni a Napot. És hát Obama is jónak látta nem borzolni tovább az Oroszlán bajszát. Inkább engedett a szaturnuszi erőknek és hazarendelte a Csalfanevű Ügyvivőt.  

De korai még az öröm, az ellen nem adja magát egykönnyen. Rákayné így int: “Azonban - éppen a nehezített fényszögek okán -, az is látható, hogy éppen ebből fakadóan akadhatnak nehézségeink is a külvilágban a diplomácia területén.” Hát ezért kellett biztos kezű kormányost rendelni a nemzet hajójára. Ellankadt a keleti szél? Sebaj: Irány Dél! 

De vajon mi vár még ránk? Különösen így Veszprém és a Simicska-féle G-pont felfedezése után? Vajon zavar támadt az Erőben? 

Ne engedjünk a kétség hangainak! 

A Szolár 8. Házas bolygók mindegyike erőben vagy uralomban áll, vagyis a bolygók "tudásuk" legjavát adják. 

Sőt: “Az előttünk álló történések spirituális magaslatokból való rálátásával adhatnak megoldást számunkra, mely - ha helyesen működünk-szellemi vértezettséggel jár. Az elénk kerülő akadályok, a hosszútávú terveink megoldása '89-es vállalásainkat nézve, hittel, önbecsüléssel töltekező szellemi előrelépést adnak. Ha nem kényelmesedünk el, hanem a magyarság érdekeinek megvalósulását hittel és szellemiséggel hatjuk át, akkor nehézségeink, titkos ellenségeinkkel szembeni fellépéseink, korlátokat szabó, megoldásra váró feladataink cselekvő erővel társulnak az előttünk álló egy teljes évben. (Szolár 11. Házas Nyilas Mars, szextil Újhold, Radix 12. Házban)”

Bár a Kunigunda utcában a nehezített fényszögek még akadályozzák a zökkenőmentes adást, reméljük ide is sikerül mielőbb levezetni a mágikus energiát és a kettős vezércsillag fényénél a haza közhírtévéje is fényre derül. Mert ne feledjük

A Plútóval való kvadrát fényszöge az elénk táruló nehézségekből fakadóan a társadalmi keretek megújítására, s az öncélúság helyetti, helyes, teremtő erejű önérvényesítésre, anyagi függetlenedésre buzdított és buzdít bennünket ebben az évben is. 

Szólj hozzá

asztrológia március 15. hatalom Orbán Viktor Obama Merkel Rákay Philip Putyin