2015. ápr 12.

Heti Best of Vigyázó

írta: vigyazo
Heti Best of Vigyázó

Jézus, ISIS és az atomcsapás: ezek a témák pörögtek a héten

resurrection.jpg

Lemaradtál hétközben a legjobb cikkeinkről? Semmi gond: válogatásunkban összegyűjtöttük az elmúlt napok legemlékezetesebb írásait. Egy hét alatt 192 ezer cikkünket olvastátok - köszönjük! 

Az elmúlt hétvégén természetesen a húsvét kapcsán nálunk is Jézus volt a főszereplő, akiről amúgy más fórumokon is nagyszerű írások jelentek meg. Nem véletlenül posztolnak szívesen róla: Jézus ma is a legerősebb brand, ebben még az Apple sem érte utól, amint arról Tim Cookról szóló cikkünkben írtunk.

A heti toplistát nálunk is a Jézus feltámadásának bizonyítékairól szóló cikk vezeti, de emellett írtunk arról a császárról, akinek felhatalmazása alapján Pilatus kivégeztette a Názáretit. Emellett vitába szálltunk az Origóval, ahol egy kissé (nagyon) felületes cikk igyekezett bizonygatni, hogy Jézus életrajzát a katolikus egyház állította össze úgy az 5. század környékén. Cikkünkben összehasonlítottuk az evangéliumok és az apokrifek információit Jézus életéről.

queen-james-gay-bible.jpg

És ha már a harcos ateistákról van szó, egyik szupersztárjukról most is pörög egy poszt, itt is elolvashatod. Nem mintha a kereszténység vita nélküli világ lenne: a héten éppen az amerikai presbiteriánusokkal szakított egy 17 milliós közösség, akiknek nem tetszett, hogy ez a protestáns felekezet kinyilatkoztatta, hogy szerintük a melegházasság az bizony nagyon is összhangban van a Bibliával. (És ehhez még apokrifekre sem volt szükségük - egyszerűen megvilágosodtak...)

morning_glory_pool2.jpg

Nehéz napjai vannak szerencsére a dzsihadista tömeggyilkosoknak is: nem elég, hogy Irakban kizavarták őket egyik bázisukról, Tikritből, még a homokilegyek által terjesztett húsevő paraziták is tizedelik soraikat, amint arról heti Top 2 cikkükben írtunk. Még szerencse, hogy az ISIS-nak nincs atombombája, nem úgy, mint az orosz hadseregnek, amelynek egyik stratégája szerint jó ötlet lenne az amerikai Yellowstone Park szupervulkánjára ledobni egyet.

blackring.jpg

Más tájakról is gyűjtöttünk érdekességeket: megmutattuk a kazah égbolton feltűnt titokzatos füstgyűrűt, a kínaiak által épített szellemvárost Afrikában, írtunk arról, miért nincsenek pszichológusok a szegény országokban és arról is, hogyan élt túl 66 napot sebesülten az óceánon egy bajba jutott hajós.

web-shooting.jpg

És nem feledkeztünk el a szuperhősökről sem: Pókember és Superman is bemutatkozott eddig kevéssé ismert oldaláról.

Heti Vigyázó! top 10:

1. A 2000 éves rejtély: 8 tény Jézus feltámadásáról

2. Gyilkos húsevő baktérium irtja az ISIS harcosait (18+) 

3. Orosz stratéga: Atomcsapást a Yellowstone-i szupervulkánra!

4. A “legsötétebb ember”: 5 tény a császárról, aki kivégeztette Jézust 

5. Sokkoló tények Pókemberről

6. Ez mi lehet? Gigászi fekete kör a kazah égen

7. Ismered az ateizmus Chuck Norrisát?

8. Tíz meglepő tény Supermanről

9. Jézus-életrajzok: Az evangéliumok vagy az apokrifek hitelesebbek?

10. Nyolc személy, aki megváltoztatta Tim Cook életét 

Szólj hozzá

ateizmus Apple Biblia Jézus Oroszország Pókember ISIS Tim Cook Kazahsztán Yellowstone Superman